Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΠΑΛΑΣΚΑΣ"
Οι ναύτες αρνούνται να γίνουν πληρωμένοι φονιάδες

Μετά από τους ναύτες του Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" και στρατευμένους του ΚΕΒΟΠ, ναύτες του ΚΕ "ΠΑΛΑΣΚΑΣ" ζητούν με επιστολή τους να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί - κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας

"Εμείς οι στρατευμένοι νέοι, στον όρκο που έχουμε δώσει, ορκιστήκαμε να υπερασπίζουμε την πατρίδα μας. Είναι ξεκάθαρο ότι η αποστολή μας έξω από τα σύνορα και η συμμετοχή μας στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις δεν έχει καμιά σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Σε μια τέτοια περίπτωση μετατρεπόμαστε σε πληρωμένους φονιάδες ενός ολόκληρου λαού". Η δήλωση αυτή έρχεται από ναύτες του Κέντρου Εκπαίδευσης "ΠΑΛΑΣΚΑΣ", που με τη σειρά τους απαιτούν "κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας".

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:

"Εδώ και 3 βδομάδες έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος στη γειτονιά μας. Ενας πραγματικά βρώμικος πόλεμος, μια κανονική εισβολή, που γίνεται από έναν διεθνή "εγκληματία", το ΝΑΤΟ, ενάντια σε ένα ανεξάρτητο κράτος, τη Γιουγκοσλαβία. Κόντρα σε όλους τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και στην ως τώρα πρακτική του, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να επιβάλει με τους βομβαρδισμούς μια λύση προς το συμφέρον του, για ένα καθαρά εσωτερικό πρόβλημα της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

Μετά λοιπόν από 3 βδομάδες με συνεχείς και σκληρούς βομβαρδισμούς, μετά από χιλιάδες άστεγους και πρόσφυγες, από εκατοντάδες νεκρούς, από δεκάδες κατεστραμμένες πόλεις από τα "έξυπνα" όπλα του ΝΑΤΟ, που ποτέ δεν αστοχούν, ο γιουγκοσλαβικός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται γενναία και δεν είναι μόνος του. Μπορεί το σύνολο των κυβερνήσεων των δυτικών "πολιτισμένων" χωρών να συνεχίζει την επίθεση με μανία χειρότερη απ' του Χίτλερ, όμως οι λαοί της υφηλίου καθώς και πολλές άλλες κυβερνήσεις καθημερινά διαδηλώνουν την αντίθεσή τους με τη δράση ως παγκόσμιου χωροφύλακα του ΝΑΤΟ, με συγκεντρώσεις, πορείες, συναυλίες, με αποστολή βοήθειας κλπ.

Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι η άμεση συμμετοχή της χώρας μας σε όλους τους παραπάνω σχεδιασμούς. Κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού, που σχεδόν καθημερινά διαδηλώνει την αντίθεσή του στις ενέργειες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση παραχωρεί "γην και ύδωρ" στις "ειρηνευτικές" δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε κέντρο εφοδιασμού και προώθησης στρατευμάτων, αρμάτων και λοιπού εξοπλισμού, στέλνει το "ΚΙΜΩΝ" στην Αδριατική, ενώ τώρα ετοιμάζεται να αντικαταστήσει με το "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", αφήνει να λειτουργούν κανονικά οι βάσεις των ΑΒΑΚΣ στο Ακτιο, κλπ.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται τώρα να στείλει και ελληνικά στρατεύματα έξω από τα σύνορά μας, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Αλβανία.

Εμείς οι στρατευμένοι νέοι, στον όρκο που έχουμε δώσει, ορκιστήκαμε να υπερασπίζουμε την πατρίδα μας. Είναι ξεκάθαρο ότι η αποστολή μας έξω από τα σύνορα και η συμμετοχή μας στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις δεν έχει καμιά σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Σε μια τέτοια περίπτωση μετατρεπόμαστε σε πληρωμένους φονιάδες ενός ολόκληρου λαού. Πώς αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν οι παχυλοί μισθοί που προσφέρονται ακόμα και σε στρατεύσιμους για να συμμετέχουν στο εκστρατευτικό σώμα;

Μαζί με όλο το λαό μας, που ξεσηκώνεται, βροντοφωνάζουμε: Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί.

Ναύτες του ΚΕ "ΠΑΛΑΣΚΑΣ""


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ