Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοι στους δρόμους! Κανένας έξω απ' τα σύνορα!

Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

"Ολοι στους δρόμους! Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα! Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!".Αυτό το μήνυμα στέλνει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ,σε όλα τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού, που αρνούνται να μετατραπούν σε μισθοφόρους του ΝΑΤΟ, δολοφόνους του γιουγκοσλαβικού λαού, καλώντας συγχρόνως όλο τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη δολοφονική ΝΑΤΟική επιδρομή, καταδικάζοντας την εγκληματική στάση συνενοχής της κυβέρνησης Σημίτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

"Χαιρετίζουμε την πατριωτική στάση του ναύτη Ν. Γαρδίκη, που υπηρετεί στο πολεμικό πλοίο "Θεμιστοκλής", ο οποίος, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και την πατρίδα, αρνήθηκε να μετατραπεί σε μισθοφόρο του ΝΑΤΟ, σε γρανάζι της δολοφονικής πολεμικής μηχανής των μακελάρηδων των Βαλκανίων.

Χαιρετίζουμε τη στάση των υπόλοιπων Ναυτών του "Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", που στάθηκαν στο πλευρό του συναδέλφου τους, αρνούμενοι και οι ίδιοι να συμμετέχουν στη ΝΑΤΟική δολοφονική αρμάδα, που από την Αδριατική δολοφονεί τον γιουγκοσλαβικό λαό.

Χαιρετίζουμε τους στρατευμένους του ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου, που επίσης καταγγέλλουν την ελληνική συμμετοχή στο αιματοκύλισμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας και απαιτούν την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τη συμμαχία των δολοφόνων.

Τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού, με τη στάση τους, εκφράζουν το ομόθυμο αίσθημα της ελληνικής νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού, κάνουν περήφανο κάθε νέο και νέα.

Η κυβέρνηση Σημίτη, επιστρέφοντας στις πιο μαύρες εποχές της ελληνικής ιστορίας, τόλμησε να χαρακτηρίσει τον ελληνικό στρατό "ΝΑΤΟικό στρατό" και να απειλήσει τους στρατευμένους με την κατηγορία της λιποταξίας. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι άνανδροι ανθρωπόμορφοι δολοφόνοι χτυπούσαν μέρα μεσημέρι καραβάνια προσφύγων, σκορπώντας το θάνατο σε γέρους και γυναικόπαιδα.

Η στάση της κυβέρνησης Σημίτη, αυτή του υποτακτικού των ιμπεριαλιστών, του συνενόχου στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ, που την έχει βουτήξει μέχρι το λαιμό στο αίμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αποτελεί πρόκληση για όλη τη νεολαία και το λαό μας. Πολύ περισσότερο, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να επικαλείται το Σύνταγμα, όταν η ίδια το έχει παραβιάσει, επιτρέποντας τη μετατροπή της χώρας μας σε βάση των ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ, όταν στέλνει Ελληνες στρατευμένους να υπηρετήσουν στις ορδές των δολοφόνων, όταν έχει βάλει την υπογραφή της κάτω από το κείμενο της κήρυξης πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, παραβιάζοντας τη διεθνή νομιμότητα.

Καταγγέλλουμε τη στάση των πολιτικών νεολαιών εκείνων, που, πετώντας τις αντιπολεμικές μάσκες που φορούσαν μέχρι τώρα, έσπευσαν να πάρουν θέση ενάντια στην πατριωτική στάση των Ελλήνων στρατευμένων, να συνταχτούν με την κυβέρνηση, να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση του ρόλου που της έχουν αναθέσει τα γεράκια του πολέμου, στα δολοφονικά τους σχέδια, σε βάρος όχι μόνο του γιουγκοσλαβικού λαού, αλλά όλων των λαών της Βαλκανικής. Η νεολαία της πατρίδας μας θα καταδικάσει έμπρακτα τους κήρυκες της υποταγής, θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει. Πάει πολύ, αυτοί που υπηρέτησαν τη θητεία τους σε κάποια γραφεία της Αθήνας να εγκαλούν τους Ελληνες στρατιώτες για την πατριωτική στάση τους, γιατί επέλεξαν να μείνουν πιστοί στο Σύνταγμα και τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα.

Καλούμε τη νεολαία, μέσα από τους φορείς της, μαζικά, αποφασιστικά, πολύμορφα, να εκφράσει την αντίθεσή της στη δολοφονική ΝΑΤΟική επιδρομή, στα εγκλήματα που πραγματοποιούν σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας, να καταδικάσει την εγκληματική στάση συνενοχής της κυβέρνησης Σημίτη, να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού που, ταυτιζόμενοι με την καθολική απαίτηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας, αρνούνται να μετατραπούν σε μισθοφόρους του ΝΑΤΟ, σε δολοφόνους του γιουγκοσλαβικού λαού.

Ολοι στους δρόμους! Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα! Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!".

Σημείωση "Ρ": Η ανακοίνωση είχε κυκλοφορήσει πριν γίνει γνωστό και το δεύτερο ΟΧΙ από το "Θεμιστοκλής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ