Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος

Πληθαίνουν καθημερινά τα ψηφίσματα καταδίκης για τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα

Ο φασισμός ξανακτυπά τα Βαλκάνια. Καθημερινά και ενώ το ΝΑΤΟικό τέρας συνεχίζει να ματοκυλά τη Γιουγκοσλαβία όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι αυτός ο πόλεμος μας αφορά όλους. Συνδικάτα, δήμοι και κοινωνικοί φορείς συνεχίζουν να ορθώνουν κραυγή διαμαρτυρίας στους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες και να στηλιτεύουν την υποκρισία της κυβέρνησης.

Δεκάδες φορείς δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και τονίζουν την ανάγκη να πυκνώσουν οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στη ΝΑΤΟική θηριωδία.

Τέτοια ψηφίσματα έχουν εκδώσει οι εξής φορείς:

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας,ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ομιλος Κοκκινιάς,ο Σύλλογος των απανταχού Φαρακλάδων "Η Εύγερος" Κεφαλλονιάς,η Ενωτική Πορεία Συγγραφέων,η Παγκρήτιος Ενωση,τα Παραρτήματα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και της Πανελλήνιας Ενωσης Τραυματιών, Αναπήρων & Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης του Μοσχάτου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρυνθέων, η Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Υπαλλήλων ΟΤΕ,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών,το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αυλώνα,το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Καβάλας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους καταπιεζόμενους λαούς και πρόσφυγες, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Σάμου, η ΚΝΕ Σάμου - Ικαρίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, η Επιτροπή κατά του Πολέμου στη Σερβία, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων, το Κοινοτικό Συμβούλιο Δροσιάς, η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας, ο Σύλλογος Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Μεγαλόπολης.

  • Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης & Περιθάλψεως διέθεσε το ποσό των 10 εκατομμυρίων δραχμών προκειμένου "να συμβάλλει ουσιαστικά στην κάλυψη μικρού μέρους των αναγκών, του δοκιμαζόμενου σέρβικου λαού, σε φάρμακα και ιατρικό υλικό".
  • Την εγκληματική επίθεση των μαχητικών αεροσκαφών των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ εναντίον αμάχων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.Τονίζει ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία και ταυτόχρονα να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες ώστε μέσω της διπλωματικής οδού να εξευρεθεί λύση, με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού των υφισταμένων συνόρων των ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών της περιοχής.
  • Ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί όλους τους δημότες να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια (ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα και χρήματα) για τη Σερβία και τους προσφυγικούς καταυλισμούς (πληροφορίες στο τηλέφωνο 5812.080). Η προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το "Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης".
  • Με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, οι Δήμοι Βαθέως, Πυθαγορείου, Καρλοβάσου, Μαραθόκαμπου, Αγ. Κήρυκου, Ευδήλου, Ραχών και Φούρνων,καταδικάζουν τις ΝΑΤΟευρωπαϊκές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία και ζητούν την άμεση παύση των βομβαρδισμών.
  • Ο Ελληνικός Οργανισμός Καλλιτέχνες Χωρίς Σύνορα, με ανακοίνωσή του καταδικάζει την άδικη πολεμική επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και ξεκινούν τη συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων και χρημάτων που θα αποσταλούν στους Σέρβους (τηλ. 3216.602 - 3217.320).
  • Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για το λαό της Γιουγκοσλαβίας ξεκίνησε η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας,ενώ ταυτόχρονα καλεί το λαό να εκδηλώσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στο αιματοκύλισμα που επιδίδονται οι ΝΑΤΟικοί εναντίον των Σέρβων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ