Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΔΥΕ
Πατριωτική και βαθιά ανθρώπινη πράξη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χαιρετίζει και στηρίζει την πατριωτική και βαθιά ανθρώπινη πράξη του ναύτη Ν. Γαρδίκη, που αρνήθηκε να συμμετέχει και να συνεργήσει στο έγκλημα κατά του γιουγκοσλαβικού λαού.

"Η πράξη του Ν. Γαρδίκη απηχεί τα συναισθήματα του λαού μας και αποτελεί τιμή για τον ίδιο και τη νεολαία μας, που καθημερινά αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της χώρας μας στο βρώμικο ΝΑΤΟικό πόλεμο", τονίζει, στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ και συνεχίζει: "Αποτελεί, επίσης, παράδειγμα και για άλλους στρατευμένους, που δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν δολοφόνοι των γειτονικών λαών. Ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας είναι να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και όχι να συμμετέχει σε επιθετικούς πολέμους. Με τη στάση του, ο νεολαίος ναύτης υπερασπίζεται την ειρήνη, τη φιλία όλων των λαών, τα συμφέροντα, δηλαδή, της χώρας μας και του λαού μας και καταδικάζει έμπρακτα αυτούς που δολοφονούν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας για τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία αρνείται να υπηρετήσει".

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Ελληνες στρατευμένους, που αρνούνται να υπηρετήσουν τη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ