Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Κατά του πολέμου 13 Δήμοι

Δυναμικό "παρών" έδωσαν οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής στην αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού 13 δήμοι και κοινότητες, καθώς και οι μαζικοί φορείς της περιοχής, χτες, στις 7.30 π.μ., στα διόδια Αφιδνών. Καταγγέλθηκε η ΝΑΤΟική βαρβαρότητα σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού και εκφράστηκε η πλήρης και κατηγορηματική αντίθεση των κατοίκων της περιοχής στη συμμετοχή της Ελλάδας, με οποιαδήποτε μορφή, στον "άδικο και απάνθρωπο πόλεμο". Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν ανοιχτά και ξεκάθαρα τον τερματισμό των βομβαρδισμών από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους.

Η εκδήλωση άρχισε με τις ομιλίες του δημάρχου Αυλώνα Δημ. Κυριακού και του προέδρου της κοινότητας Βαρνάβα Ν. Βούλγαρη,ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρ. Παναγόπουλος,εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια για την ειρήνη και την απαγγελία ποιημάτων από τους καλλιτέχνες Μαρία Φωτιάδη και Δημ. Φωτιάδη.

Στο ψήφισμα - καταγγελία που εγκρίθηκε, επισημαίνεται ότι οι δήμοι και κοινότητες της Βορειοανατολικής Αττικής (Αυλώνας,Νέα Παλάτια Ωρωπού,Σκάλα Ωρωπού,Χαλκούτσι,Ωρωπός,Συκάμινο,Βαρνάβας,Μαρκόπουλο,Κιούρκα,Πολυδένδρι,Καπανδρίτι,Μαλακάσα,Κηφισιά) και οι μαζικοί τους φορείς:

  • Καταγγέλλουμε την ωμή, αδικαιολόγητη και εγκληματική επίθεση διά βομβαρδισμών, των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία.
  • Ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και την εδραίωση της ειρήνης στη Βαλκανική και όλο τον κόσμο.
  • Καλούμε τον αμερικανικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας εναντίον των ηγετών εκείνων που θέλουν τον πόλεμο και συμμετέχουν στους εγκληματικούς και απάνθρωπους βομβαρδισμούς του γιουγκοσλαβικού λαού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ