Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε οριακό σημείο το "Μεταξά"

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Μεταξά" του Πειραιά καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση οδηγεί στην υποβάθμιση το νοσοκομείο και επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η λειτουργία του βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του νοσοκομείου απαιτώντας την πρόσληψη νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, την καταβολή δεδουλευμένων από αργίες και την καταβολή των αποζημιώσεων με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που ήδη έχουν εκδοθεί για το πριμ παραγωγικότητας.Αξίζει να επισημάνουμε πως αυτή τη στιγμή στο "Μεταξά" είναι ακάλυπτο το 30% περίπου των θέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού ενώ στον κλάδο των τραπεζοκόμων, η κατάσταση είναι τέτοια που αν δε γίνουν άμεσα προσλήψεις ο τομέας αυτός αναγκαστικά θα περάσει στα χέρια των ιδιωτών.

"Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός της κυβέρνησης, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι. Να παραχωρήσουν σε ιδιώτες τμήματα του νοσοκομείου και να υποβαθμίσουν τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να ανθίσουν ακόμη περισσότερο οι ιδιωτικές κλινικές και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους από την υγεία των ασφαλισμένων".

Απέναντι σε αυτά τα αιτήματα των εργαζομένων, η διοίκηση του νοσοκομείου απαντά πως οι προσλήψεις είναι χρονοβόρες εξαιτίας του νόμου Πεπονή με τον οποίο γίνονται.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσει τη στάση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ