Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκλογές στο Σύλλογο Οικοτρόφων Εστιών

Ψηφίζουν από το πρωί σήμερα οι εστιακοί φοιτητές της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκλέξουν το νέο ΔΣ του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών. Η Πανσπουδαστική Κίνηση Εστιών δίνει με αισιοδοξία τη μάχη, καλώντας τους φοιτητές να την υπερψηφίσουν, ενισχύοντας έτσι τις δυνάμεις αντίστασης και αγώνα που θα δράσουν ενάντια στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές καλούνται να εκλέξουν το νέο Σύλλογο βιώνοντας καθημερινά τα συσσωρευμένα προβλήματα, τις δραματικές ελλείψεις σε υποδομή. Οι φοιτητές ζουν σε χώρους όπου το ζεστό νερό και η θέρμανση, ακόμη και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, παρέχονται για ελάχιστες ώρες, όπου τα ασανσέρ είναι μονίμως χαλασμένα, με τηλεφωνικά κέντρα που υπολειτουργούν, σε χώρους που η υγιεινή και η καθαριότητα θεωρείται πολυτέλεια.

Προβλήματα που, όπως επισημαίνει η Πανσπουδαστική Κίνηση Εστιών, οφείλονται στην εγκατάλειψη και υποχρηματοδότηση των φοιτητικών εστιών και είναι η μια πτυχή του σχεδίου διάλυσης της φοιτητικής μέριμνας και γενικά της δημόσιας δωρεάν παιδείας. "Κυβέρνηση και ΕΕ, τονίζει, δε θέλουν να παρέχεται σίτιση και στέγαση γι' αυτό επιβάλλουν ενοίκιο, εσωτερικούς κανονισμούς, ιδιωτικοποίηση πολλών από τις λειτουργίες των εστιών και της λέσχης και τελικά παράδοσή τους στους ιδιώτες. Αυτή η πολιτική είναι η ίδια που κάνει περικοπές σε κάθε ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων και που δίνει τα πάντα στην ολιγαρχία του πλούτου".

Η ΠΚΣ Εστιών καλεί τους φοιτητές να επιλέξουν το δρόμο της σύγκρουσης, το μόνο δρόμο που οδηγεί στη λύση των προβλημάτων και στη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Να δυναμώσουν την Πανσπουδαστική, τη μόνη δύναμη που βγαίνει στην αντεπίθεση, αναδεικνύει το ζήτημα της δωρεάν σίτισης και στέγασης σε κύριο ζήτημα για όλο το φοιτητικό κίνημα, που δε συμβιβάζεται με την κυρίαρχη πολιτική και τους υποστηρικτές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ