Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘEΣΣAΛONIKH
Βροντερό αναμένεται το μήνυμα την Κυριακή

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις μεγάλες αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές πορείες, που θα καταλήξουν στον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης

Με κυρίαρχη την απαίτηση να σταματήσει η βάρβαρη ΝΑΤΟική επιδρομή κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, χιλιάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα τιμήσουν μεθαύριο, Κυριακή 23 Μάη,τον αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.Οι προετοιμασίες για την κινητοποίηση συνεχίζονται και όλα δείχνουν ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση.

Η αντιιμπεριαλιστική πορεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 21ου Δεκαήμερου Ειρήνης,που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΕΔΥΕΘ), θα ξεκινήσει από τρία διαφορετικά σημεία της πόλης. Στη 1 μ.μ. η πορεία θα καταλήξει στη συμβολή των οδών Ερμού και Σπανδωνή. Στον τόπο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη πριν από 36 χρόνια από παρακρατικούς.

Οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν:

  • Στις 9.30 π.μ. από την είσοδο του στρατοπέδου Κόδρα,στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη στο Κραμπουρνάκι.
  • Στις 11 π.μ. από το μνημείο της Αντίστασης πίσω από το Επταπύργιο.
  • Στις 11 π.μ. από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης,στην οδό Λαγκαδά.

Τη μεγάλη πορεία ειρήνης συνδιοργανώνουν η Πανθεσσαλονίκεια Επιτροπή Ενάντια στον Πόλεμο και πολλοί μαζικοί φορείς και φορείς των εργαζομένων.

Στο μεταξύ αύριο Σάββατο 22 Μάη στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, σε ένδειξη μνήμης και τιμής του πρωτομάρτυρα της Ειρήνης.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΕΔΥΕΘ καλεί το λαό, τους αγωνιστές της ειρήνης και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην πορεία της Κυριακής. Και επισημαίνει: "Για να απαιτήσουμε για μια ακόμη φορά: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, να αποχωρήσουν όλες οι ξένες δυνάμεις από τα Βαλκάνια, να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική και πάνω απ' όλα να σταματήσει αμέσως η χρησιμοποίηση των λιμανιών μας, των αεροδρομίων μας και των σιδηροδρόμων μας από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις".

"Λαός και νεολαία, συνεχίζει το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕΘ, κρατούν αναμμένη τη φλόγα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα που θεριεύει κατά της βάρβαρης επέμβασης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αντιτίθενται και αντιστέκονται, σταματώντας τα τρένα που μεταφέρουν "εμπορεύματα", δηλαδή ΝΑΤΟικό εξοπλισμό, με μπλόκα στο Λιμάνι τις νύχτες εμποδίζουν την προώθηση δυνάμεων με προορισμό το Κόσσοβο".

Τέλος με την ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕΘ απαιτεί από την κυβέρνηση να σεβαστεί και να εκφράσει έμπρακτα τα αντιπολεμικά αισθήματα του ελληνικού λαού και να απεμπλακεί η χώρα μας τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση και χρονοτριβή από τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Ζητά ακόμα να μην έχει καμία στρατιωτική συμμετοχή η Ελλάδα, αλλά και οι όμορες χώρες. "Η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα και τα Βαλκάνια να μετατραπούν σε χώρο συνύπαρξης, συνεργασίας και ειρηνικής διαβίωσης των λαών", καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο Θεσσαλονίκης (2018-05-15 00:00:00.0)
Λαϊκή διαδήλωση έξω από το Νατοϊκό Στρατηγείο (2013-05-22 00:00:00.0)
Πόλη των λαών κι όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών (2002-05-28 00:00:00.0)
ΟΧΙ στον πόλεμο (2001-05-22 00:00:00.0)
Να σταματήσει το έγκλημα ΤΩΡΑ! (1999-04-21 00:00:00.0)
Πορεύεται στα βήματα του Γρ. Λαμπράκη (1998-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ