Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΥΔΑΠ
Ενταση του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης

Ολοκληρώθηκε το 18ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Προσωπικού της Επιχείρησης

Ενα νέο κεφάλαιο ανοίγει στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ μετά και το 18ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Προσωπικού της Επιχείρησης,που έληξε χθες, καθώς αυτό που φάνηκε καθαρά είναι η αντίθεση των εργαζομένων στο ξεπούλημα της επιχείρησης από την κυβέρνηση σε ιδιώτες.Οπως επισημάνθηκε, από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων, για να μπορέσει να έχει αποτελέσματα ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, θα πρέπει να συντονιστεί με το λαϊκό κίνημα και με τον αγώνα των εργαζομένων στις άλλες ΔΕΚΟ, που είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα ιδιωτικοποίησης είτε θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Φασουλάς, εκ μέρους της παράταξης ΕΣΚ,"μόνο ο συντονισμένος αγώνας, που θα ξεπεράσει τις παραδομένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Μαζί με το στόχο της υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας, πρέπει να απαιτήσουμε και την αποτελεσματική λειτουργία του δημόσιου τομέα, ώστε να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας".

Επίσης στη χθεσινή τελευταία μέρα του συνεδρίου, ψηφίστηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός και κατά πλειοψηφία ο διοικητικός. Καταψήφισε η ΕΣΚ, καθώς, όπως επισήμανε ο Γ. Φασουλάς, η δράση της Ομοσπονδίας τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αυτή που έπρεπε σε σχέση με τα προβλήματα της ιδιωτικοποίησης που αντιμετώπιζε η ΕΥΔΑΠ.

Την ίδια στιγμή - πρόσθεσε - η αποχωρούσα Διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν είχε σαφές πρόγραμμα δράσης, καθώς ενώ έλεγε "όχι" στις θυγατρικές για την ΕΥΔΑΠ, μιλούσε για λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και υπερασπιζόταν το νόμο 2414/96, που ξεπουλά τις ΔΕΚΟ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η ΕΣΚ καταδίκασε τον πόλεμο, που διεξάγουν οι ιμπεριαλιστές στη Γιουγκοσλαβία και κάλεσε τους συναδέλφους του, να εκφράσουν πιο αποφασιστικά τη συμπαράστασή τους στο γιουγκοσλαβικό λαό με συνεχείς συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει πλατιά συνείδηση μέσα στους εργαζόμενους με κύριο στοιχείο τον προσανατολισμό ενός αγωνιστικού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα αμφισβητεί και θα αντιπαρατίθεται με τις πολιτικές και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Οσον αφορά τις προτάσεις για μετοχοποίηση ή μερική ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, ο Γ. Φασουλάς είπε πως με τους τρόπους αυτούς η κυβέρνηση διαλύει το δημόσιο τομέα και τον χαρίζει στους ιδιώτες.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με ομόφωνο ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, με το οποίο καταδικάζουν και καταγγέλλουν στον ελληνικό λαό και στην παγκόσμια κοινότητα, τη βάρβαρη, δολοφονική, ακήρυχτη επίθεση των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα των κατοίκων της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ