Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το "Ωνάσειο" απομακρύνεται από το σκοπό του

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) μέρα με τη μέρα απομακρύνεται από αυτό που ήταν όταν ξεκίνησε, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο του ΩΚΚ.

Αναφερόμενο στις "συμβάσεις των λίγων διευθυντών της Ιατρικής Υπηρεσίας" το σωματείο των εργαζομένων επισημαίνει ότι έχουν "σκανδαλώδεις αμοιβές" ενώ σημειώνει ότι το επιστημονικό έργο του ΩΚΚ δεν είναι τέτοιο ώστε να παρέχει τη δυνατότητα στη διοίκηση του Κέντρου να πετάξει έξω κάθε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και να μετατρέψει έτσι το ΩΚΚ σε κλινική δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

"Η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζεται κάτω από μεγάλο φόρτο δουλιάς και με αμοιβές στα όρια των συλλογικών τους συμβάσεων, που και αυτές πολλές φορές παραβιάζονται. Ολα αυτά συμβαίνουν στον ίδιο χώρο που μερικοί εισπράττουν εκατομμύρια! Το αποτέλεσμα είναι με την πρώτη ευκαιρία οι έμπειροι και παλιοί εργαζόμενοι να αποχωρούν και συνεχώς να έχουμε νέους και άπειρους με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Οταν μάλιστα αυτό το συναντάμε κατά κανόνα στους χώρους της εντατικής θεραπείας, τότε σίγουρα δεν είναι ό,τι το καλύτερο μπορεί να μας χαρακτηρίσει" τονίζει το σωματείο και καταγγέλει την πολιτική του υπουργείου Υγείας ως ζημιογόνο απέναντι στο ΩΚΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ