Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ας σταματήσει η υποκρισία

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, προχτές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ζητούμε οπωσδήποτε να χυθεί πλήρες φως, έχουμε όμως το φόβο ότι η κυβέρνηση θα υποκύψει στον πειρασμό των εκλογών και θα κρύψει τις όποιες ευθύνες των αρμόδιων υπηρεσιών της.

Το τραγικό γεγονός της ομηρίας οχτώ αθώων πολιτών από έναν Αλβανό οικονομικό πρόσφυγα ή κακοποιό, με διαταραγμένη, όπως λένε οι επιστήμονες, προσωπικότητα, δεν μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ να δικαιολογούν την αυξανόμενη κοινωνική εγκληματικότητα ως εισαγόμενο προϊόν από το εξωτερικό, και πολύ περισσότερο δε δικαιολογούν να ανάγεται η λύση του προβλήματος αυστηρά μόνο στην καταστολή. Ας σταματήσει η υποκρισία και το δούλεμα της κοινής γνώμης κατά τα καλά και συμφέροντα των κομμάτων εξουσίας.

Στην Ελλάδα ζούμε όλοι και όλες και γνωρίζουμε με βάση και τα επίσημα στοιχεία ότι η κοινωνική εγκληματικότητα δεν έχει μια εθνική ταυτότητα σε όλη την Ευρώπη αλλά και παγκόσμια. Ας σκεφθεί ο απλός πολίτης τι έξαρση εγκληματικότητας θα γνωρίσουν ολόκληρα τα Βαλκάνια και η χώρα μας εξαιτίας των πολλαπλών συνεπειών του βρώμικου πολέμου. Μέσα στη χώρα μας υπάρχουν όλες οι κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη αύξησή της. Στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε όλοι πόσο εύκολο είναι η ελληνική μαφία του εγκλήματος να χρησιμοποιεί ή να χρησιμοποιείται από άλλες μαφίες. Η φτώχεια και προπάντων η ανασφάλεια, η συστηματική και επίσημη προσπάθεια διάβρωσης αξιών και οραμάτων αποτελεί δυστυχώς το κατάλληλο έδαφος για ορμητική ανάπτυξη της κοινωνικής εγκληματικότητας.

Οπωσδήποτε υπάρχει θέμα εκδημοκρατισμού και αναδιοργάνωσης - εκσυγχρονισμού των Σωμάτων Ασφαλείας, ως μια πτυχή της αντιμετώπισης του προβλήματος και όχι ως το φάρμακο διασφάλισης των πολιτών, όπως υποκριτικά υποστηρίζουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ