Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην τελική ευθεία

Τρεις μόλις μέρες έμειναν μέχρι την κάλπη των ευρωεκλογών. Φαίνονται λίγες αλλά αρκετές για να απευθυνθούμε με τη γνωστή ορμή και με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, στους απλούς ανθρώπους του μόχθου, προκειμένου να βγουν την Κυριακή το βράδυ περισσότερα κόκκινα βόλια που θα σημαδέψουν κατ' ευθείαν στην καρδιά το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους συνεταίρους τους στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και πρέπει να δώσουμε αποτελεσματικά και αποφασιστικά και αυτή τη μάχη, την οργανωμένη μάχη του ψηφοδελτίου, κάνοντας ακόμη και τη νύχτα, μέρα. Ωρα την ώρα, λεπτό το λεπτό, να φτάσουμε ακόμη και σ' όσους τυχόν μέχρι τώρα δεν προλάβαμε. Σπίτι το σπίτι, στο εργοστάσιο, στη γειτονιά και το χωριό, άνθρωπο τον άνθρωπο, απευθυνόμαστε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λαό δεν πρέπει να τον χωρίζουν πολιτικές διαχωριστικές γραμμές αλλά τα ταξικά του συμφέροντα από τους εκμεταλλευτές του. Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη συζήτηση, Θαρραλέα, αποφασιστικά και μαζικά. Δε ζητάμε να συμφωνήσουν όλοι με την πολιτική των κομμουνιστών για να ρίξουν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Να δοθεί πολιτική απάντηση με την ψήφο στο ΚΚΕ, απ' όλους όσοι θέλουν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα της ΕΕ, να εμποδίσουν τη ΝΑΤΟική επιδρομή, να καταδικάσουν την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Μας δίνει ώθηση το θετικό κλίμα και η απήχηση της πολιτικής και των πρωτοβουλιών του ΚΚΕ, όπως φάνηκε από την προεκλογική δραστηριότητα και από την προχθεσινή κόκκινη λαοθάλασσα της συγκέντρωσης του Κόμματος στην Αθήνα. Το χρωστάμε σε όλους αυτούς με τους οποίους συναντηθήκαμε στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια κατά του πολέμου. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αποτελεσματικά αντιπολεμική, γνήσια πατριωτική και αυτή που πραγματικά θα "τσούξει" την κυβέρνηση και τους πάτρωνές της. Είναι η ψήφος που δικαιώνει την αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη, που ενισχύει τη συνέχειά της. Είναι το γόνιμο έδαφος για να καρποφορήσει την Κυριακή ένα τέτοιο αποτέλεσμα που θα κάνει τους πολεμοκάπηλους και τους υπάλληλους της ΕΕ να ανησυχήσουν σοβαρά. Χρειάζεται δουλιά χωρίς όρια στο λαό. Ο,τι αφήνουμε κενό το καλύπτει ο αντίπαλος. Και ο αντίπαλος δουλεύει με κάθε τρόπο και μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, για να ορθώσει εμπόδια στο σμίξιμο των κομμουνιστών με το λαό, στο "δέσιμο" με την ψήφο. Μηχανισμοί εκβιασμού, εκφοβισμού και επηρεασμού των ψηφοφόρων δρουν χωρίς δισταγμό. Μαχητικό άνοιγμα λοιπόν και επαγρύπνηση.

Στο χέρι μας είναι. Αυτές τις τελευταίες ώρες το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, με τη δική μας γεμάτη αυταπάρνηση δράση, μπορεί να γίνει το όπλο της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Αυτό το μήνυμα πρέπει να βγάλουν οι εκλογές.

Να πούμε ξεκάθαρα στον κόσμο: "Συναντηθήκαμε στους αγώνες, να συναντηθούμε και στην κάλπη". Και θα 'μαστε μαζί και την επόμενη μέρα για ακόμη πιο δυνατό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ενάντια στην αντίδραση. Από το αποτέλεσμα της Κυριακής εξαρτάται αυτή η δύναμη. Ο λαός και η νεολαία να μπορεί να ελπίζει και να χαμογελάει για να συνεχίσει με νέα ορμή τον αγώνα. Από μας εξαρτάται, από τούτη την τελευταία ώρα, από τη μάχη του ψηφοδελτίου, να γίνει το χαμόγελο πιο πλατύ, η ελπίδα πιο δυνατή, και οι αγώνες πιο ορμητικοί. Με την υπερψήφιση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ