Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ακης, ο Λαλιώτης και οι παρέες τους

Τo ΠΑΣΟΚ έχει μια εκπληκτική ικανότητα να ανακατεύει όλο το κατακάθι των "ροφημάτων" της προπαγάνδας που σερβίρει στα λαϊκά στρώματα και να το ανασύρει στην επιφάνεια, ειδικά κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων. Αυτή η τακτική, που αποτελεί πλέον "επικοινωνιακό" καθεστώς για το κυβερνητικό κόμμα, υπηρετείται με τη μέγιστη συνέπεια από εκείνους μέσα στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κυκλοφορούν στην πολιτική σκηνή με το πλαστό "αριστερό" διαβατήριο, που φέρει τη σφραγίδα του δασκάλου τους, του Α. Παπανδρέου. Οσο πλησιάζουμε προς την κάλπη, οι παραπάνω "μετρ" της σούπας της εξαπάτησης, ρίχνουν όλο και περισσότερα καρυκεύματα χυδαιότητας στην προπαγάνδα τους, για να θυμίσουν και τις ιστορικές τους ρίζες με τον "αυριανισμό".

***

Συνεπής σε αυτή τη γραμμή, ο κ. Τσοχατζόπουλος, μόλις χτες, δήλωσε ότι το ΚΚΕ και τα μέλη του, επειδή αρνούνται την εικόνα μιας "Ελλάδας - πέρασμα" των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων προς το Κοσσυφοπέδιο, αποτελούν "αρνητές της ειρήνης"! Αφού, λέει, ο κύριος Ακης, το ΚΚΕ αντιτίθεται να περάσει ο ΝΑΤΟικός στρατός από την Ελλάδα, και αφού αυτός ο ΝΑΤΟικός στρατός είναι "στρατός της ειρήνης", τότε και το ΚΚΕ είναι "κατά της ειρήνης"! Το ανέκδοτο που λέει πως "ο αστυφύλαξ είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυφύλαξ είναι μπουζούκι", είναι γνωστό. Εξίσου γνωστή καθίσταται, πλέον, η ποιότητα εκείνων που ασκούν αυτού του τύπου την ανεκδοτολογική προεκλογική προπαγάνδα. Πόσο μάλλον που η υπογραφή τους υπέρ του... "ειρηνευτικού" και "ανθρωπιστικού" πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, βοά.

***

Από την άλλη, χτες, ο επιφορτισμένος από το ΠΑΣΟΚ να βάζει στοιχήματα στις εκλογές, ο... "στοιχηματζής" του ΠΑΣΟΚ κ. Λαλιώτης, αφού παρακάλεσε για μια ακόμα φορά τους "αλογομούρηδες" της Σοφοκλέους να ψηφίσουν το κόμμα του, αφού ράγισε τη "σοσιαλιστική" καρδιά των τζογαδόρων του Χρηματιστηρίου απαριθμώντας τα οφέλη που αποκόμισαν από το ΠΑΣΟΚ, επανήλθε στα περί των "ετερόκλητων μετώπων της άρνησης". Κατάγγειλε, δε, την ηγεσία του ΚΚΕ ότι συνασπίζεται με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων και μαζί της ΝΔ, για να πληγεί το ΠΑΣΟΚ και να "ναρκοθετηθεί η πορεία της Ελλάδας"! Ωραίοι τρόποι, κ. Λαλιώτη. Αφού πρώτα υπογράψατε μαζί με τη ΝΔ και τους άλλους, τους "κεντροαριστερούς" φίλους σας, όλα τα "ναρκοπέδια" - από το Μάαστριχτ και το Αμστερνταμ μέχρι το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και τη Σένγκεν - τώρα τους απαρνείστε. Βέβαια, ξέρουμε ότι αυτά είναι προσωρινά. Από την επομένη των εκλογών πάλι μαζί θα είστε. Οπως και πριν. Οπως συνήθως. Τότε, δε, θα ξαναθυμηθείτε να κατηγορείτε το ΚΚΕ ότι ενώ όλοι οι υπόλοιποι είστε μαζί, εκείνο πάει χώρια. Βέβαια, το ξέρουμε και το ξέρετε. Οπως πριν, όπως τώρα, έτσι και αύριο, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να μη σας κάνει παρέα...

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ