Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Του Στρατή ΚΟΥΝΙΑ

Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής μάς δίνεται η δυνατότητα να στείλουμε ένα μήνυμα τόσο στην ελληνική κυβέρνηση, όσο και στις κυβερνήσεις των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), ότι οι λαοί επαγρυπνούν, ότι έχουν φτάσει στα έσχατα όρια της ανοχής.

Η αυξανόμενη ανεργία στην ΕΕ, η εξάπλωση της φτώχειας σε ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, η βαρβαρότητα του πολέμου στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, η χρησιμοποίηση ακόμη και μολυσμένων τροφών για την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων, μας οδηγούν σε έναν νέο μεσαίωνα.

Αν και δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις δυνατότητες του Ευρωκοινοβουλίου, μας δίνεται η ευκαιρία να αντιδράσουμε, ψηφίζοντας ενάντια στις επιλογές της ΕΕ, ψηφίζοντας ΚΚΕ που αποδείχτηκε ότι είναι ο πιο συνεπής και φερέγγυος εκφραστής της ειρήνης και της προόδου.

Οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο, είναι στη φύση του καπιταλισμού, που, αναζητώντας νέες αγορές και μεγαλύτερα κέρδη, καταφεύγει στον πόλεμο και αυτό το φαινόμενο θα οξύνεται διαρκώς. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι οι βομβαρδισμοί γίνονται για τα δικαιώματα των Κοσσοβάρων, μας θυμίζει την παροιμία: "ήρθε ο λύκος να φυλάξει τα πρόβατα".

Δυο τρόποι υπάρχουν να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη βαρβαρότητα: ο πρώτος είναι να γίνουμε και εμείς μέλη της κόλασης και να μην τη βλέπουμε, ο δεύτερος είναι η συνεχής επαγρύπνηση και γνώση, η οργανωμένη δράση. Τελικά, οι λαοί αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουν και θα νικήσουν κάτω και από τον συνεχή αγώνα των πρωτοπόρων δυνάμεων της κοινωνίας.

Η βαρβαρότητα των βομβαρδισμών εξαφάνισε τις αυταπάτες, έδιωξε την ομίχλη και αποκαλύφθηκε το απαίσιο πρόσωπο των ιμπεριαλιστών. Αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή, την Κυριακή ψηφίζουμε ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ