Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα μείνουμε όσο χρειαστεί

Στην παραλία Λιτόχωρου βρισκόταν από νωρίς χτες το πρωί πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Δημήτρης Γόντικας από το Πολιτικό Γραφείο και τα μέλη της Γραμματείας της ΚΕ, Θ. Κωνσταντινίδης και Γ. Χώτος.Παρόντες, επίσης, οι βουλευτές του Κόμματος, Βαγγέλης Μπούτας,Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής.

Με δήλωσή του προς τα ΜΜΕ ο Θ. Κωνσταντινίδης, σημείωσε: "Είναι φανερό, εδώ και αρκετές μέρες, ότι οι ΝΑΤΟικοί, δηλαδή οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση για να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Λιτόχωρου, με σκοπό να μεταφερθούν στο Κόσσοβο, μέσω Σκοπίων. Για να επιβάλουν την "ειρήνη" που εκείνοι θέλουν, με το πιστόλι στον κρόταφο, στο γιουγκοσλαβικό λαό. Η παρουσία των 2.500 πεζοναυτών θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τους όρους της ειρήνης. Η παρουσία μας εδώ έχει σαν σκοπό να αποτρέψει αυτή την αποβίβαση ή τουλάχιστον να μη γίνει η μεταφορά των στρατιωτών μέσω του ελληνικού εδάφους. Είμαστε σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα από την Κυριακή το μεσημέρι και θα παραμείνουμε για όσο χρειαστεί".

"Αντιστεκόμαστε σ' αυτό που γίνεται", δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας, "σε ό,τι επιδιώκουν. Δηλαδή, τη μόνιμη εγκατάσταση ΝΑΤΟικής δύναμης στα Βαλκάνια για να τα μετατρέψουν σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι δηλώσεις του Σημίτη πως η χώρα μας δε συμμετέχει, δεν εμπλέκεται σ' αυτή την υπόθεση και ότι επιθυμεί την ειρήνη, αποδεικνύει ότι λέει ψέματα στον κόσμο. Ο λαός θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και για τις εκλογές της Κυριακής. Το ΚΚΕ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που προσπαθεί να οργανώσει το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή και πρόοδος".

"Αποδεικνύεται ποιες δυνάμεις αντιστέκονται πραγματικά στη ΝΑΤΟική επέμβαση", σημείωσε ο Αντώνης Σκυλλάκος. "Δεν αρκούν τα λόγια κάτω από την πίεση του λαού, που αναγκάζονται να πουν κάποια κόμματα. Χρειάζονται έργα. Και το ΚΚΕ έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια, δείχνει ότι αντιστέκεται πραγματικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ