Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυροβολήστε τους "καθ' έξιν" εγκληματίες

Η συγκυρία το έφερε και ο ελληνικός λαός, όπως και οι άλλοι λαοί της ΕΕ, να οδηγούνται στις κάλπες, υπό τη σκιά δύο τρομερών εγκλημάτων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το ένα είναι ο βρώμικος πόλεμος εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού, ο οποίος αντικαθίσταται από μια "ειρήνη", υπό τη δαμόκλειο σπάθη των βομβαρδισμών και της χερσαίας εισβολής. Το άλλο είναι το έγκλημα σε βάρος των λαών της Ευρώπης, εξαιτίας της ασυδοσίας που έχουν διασφαλίσει στις πολυεθνικές, να ταϊζουν τους λαούς με μολυσμένα και καρκινογόνα τρόφιμα. Και τα δύο εγκλήματα προέρχονται από τα σπλάχνα της ίδιας απάνθρωπης και βάρβαρης πολιτικής, του νεοφιλελευθερισμού, και είναι δύο όψεις της.

Και στα δύο εγκλήματα, η ΕΕ διαδραμάτισε ρόλο ηθικού ή φυσικού αυτουργού, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι βασική της αποστολή δεν είναι, βέβαια, η προστασία των λαών και των καταναλωτών, αλλά η διαφύλαξη και η αύξηση των κερδών των πολυεθνικών.

Και στα δύο εγκλήματα, η κυβέρνηση Σημίτη, όχι μόνο πρόσφερε πλήρη πολιτική κάλυψη και "νομιμοποίηση", αλλά επιχειρεί να εμπαίξει τον ελληνικό λαό, επικαλούμενη "επιχειρήματα", τα οποία προσβάλλουν τη νοημοσύνη και αξιοπρέπειά του.

Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν την ευκαιρία να τιμωρήσουν με τρόπο αυστηρό και αμείλικτο αυτή την εγκληματική πολιτική και τους εκτελεστές της. Και, βέβαια, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να στείλουν αυτό το μήνυμα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ