Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνένοχοι, ευρωλάγνοι... αντίπαλοι

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Σε αγώνα επίδειξης δουλικότητας, υποταγής και συμμόρφωσης προς την ΕΥΡΩ - ΟΝΕ - ΝΑΤΟική συμμορία, έχουν καταλήξει οι δύο αντίπαλοι, της δίδυμης και ομοούσιας έκφρασης του νεοφιλελευθερισμού. Ολα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το λαό μας συνδέονται, κατά τις αναμετρήσεις και τις πομφόλυγες των εκπροσώπων τους, στο αν το ΠΑΣΟΚ, ή η Νέα Δημοκρατία θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα, άρα κυνικότερα, τα σχέδια της ευρωσύναξης των διοξινών. Τα φοβερά αυτά τοξικά, που έχουν εισχωρήσει στην αλυσίδα εκατοντάδων προϊόντων, αποτελούν, μαζί με τους βομβαρδισμούς και όχι μόνο για τις Βρυξέλλες, αλλά γενικότερα, το αποτρόπαιο σύμβολο του αδίστακτου καπιταλισμού.

Απέναντι σ' αυτή την ένοχη Ευρώπη των "δεκαπέντε", τη συνένοχη στην καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας κάνουν πλειοδοσία προσφορών και οι δύο: Εγώ απέδειξα ότι είμαι πιστός υπηρέτης και του ΕΥΡΩ - ΝΑΤΟικού νέου δόγματος και του πυραυλικού ολοκληρωτισμού.

- Ναι, αλλά εμείς έχομε τα πρωτεία και τις ιστορικές περγαμηνές κατά τα πρόδρομα στάδια της ευρω-πορείας, απαντά η ΝΔ.

- Μετά από μας, το χάος, λέει το ΠΑΣΟΚ. Είσαστε το χάος, ανταπαντά η ΝΔ. Και αν εσείς ανοίξατε πόρτες, παράθυρα και τους διαδρόμους των διευκολύνσεων, εμείς θα κάναμε τα... ίδια, με σχηματικές αντιρρήσεις, για τα μάτια του κόσμου έστω, βρε αδελφέ. Με κάποια υποσημείωση, ενδεχόμενα, κάποιον "αστερίσκο" στα κείμενα και κάποια δήλωση "εθνικής υπερηφάνειας". Και για να μην ξεχνιόμαστε: Τη δική μας νεοφιλελεύθερη πολιτική εφαρμόζετε, αλλά με καθυστερήσεις, αποδεικνύοντας ότι είσαστε και κακοί μαθητές και κακοί αντιγραφείς.

Εμείς, λένε, θα προχωρούσαμε ακάθεκτοι, ιδιωτικοποιώντας και αξιοποιώντας ακόμη και τον Παρθενώνα, προς εκμετάλλευση. Διότι, όταν τα αφεντικά, ξένα και ντόπια πηγαίνουν καλά, τότε και ο λαός... ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!

Συνέντευξη ΝΔ στο Ζάππειο: Ολος ο τοίχος, πίσω από τον πρόεδρο κολυμπάει στο βαθυγάλαζο, με κυκλική διάταξη των διαττόντων ευρωαστέρων. Κάτι σαν φωτοστέφανος - αύρα, γύρω από τον ομιλητή, σαν λαμπηδόνες εικονικών παραδείσων, σαν πυγολαμπίδες, ή, επί το ρεαλιστικότερον, ως υπό - τμήμα της υπερατλαντικής αστερόεσσας!

Μαυρίστε τούς ευρωλάγνους, τα αφεντικά τους και τα παραπαίδια τους. Δώστε κόκκινο στους αγώνες για τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ