Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέγα πλήθος, πάθος και παλμός

Πώς είδε ο χτεσινός αθηναϊκός Τύπος την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Τον όγκο, το πάθος και τον παλμό, αλλά και την πολύχρωμη, ευρύτερη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και της νέας γενιάς, υπογραμμίζουν οι χτεσινές αθηναϊκές εφημερίδες στα εκτεταμένα δημοσιεύματά τους που αναφέρονται στην προχτεσινή μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα:

"ΤΑ ΝΕΑ" σε ένα ολοσέλιδο δημοσίευμά τους με τίτλο: "Συγκέντρωση - γιορτή του ΚΚΕ" και υπέρτιτλο: "Δε μίλησε μόνο η Α. Παπαρήγα αλλά και συνδικαλιστές και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές", ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης γράφει στο εισαγωγικό: "Το ΚΚΕ μετέτρεψε σε γιορτή, στο Πεδίον του Αρεως, τη μεγαλύτερη και περισσότερο "πολύχρωμη", μετά το '91, συγκέντρωσή του". Και προσθέτει παρακάτω, ανάμεσα στα άλλα: "... Πλακάτ, πανό, σημαίες με τον Τσε Γκεβάρα, αλλά και ελληνικές σημαίες, συνθήματα, κόκκινα τριαντάφυλλα και γαρίφαλα, έδιναν τον τόνο σε μια συγκέντρωση που ήταν αισθητά μεγαλύτερη εκείνης των βουλευτικών εκλογών του '96 και απλωνόταν από την οδό Χέυδεν έως και το Μουσείο, στην οδό Πατησίων και από τη ΓΣΕΕ έως το θέατρο, πάνω από το ξενοδοχείο "Παρκ"".

Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" σε εκτεταμένο δημοσίευμα της δημοσιογράφου Μαρίας Δέδε με τίτλο: "Κατακόκκινη πολυφωνία" και υπέρτιτλο: "ΜΟΙΡΑΣΑΝ το χρόνο ομιλίας Παπαρήγα και ευρωβουλευτές, καλώντας και μη κομμουνιστές να ψηφίσουν ΚΚΕ",γράφει στην εισαγωγή του δημοσιεύματος: "Στις προεκλογικές συγκεντρώσεις είθισται να δεσπόζει η μορφή του ενός. Χτες, όμως, στο έντονα χρωματισμένο κόκκινο Πεδίον του Αρεως οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δε στάθηκαν - πρόσωπα βουβά - πλάι στη γεν. γραμματέα του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα στο κλείσιμο της εκδήλωσης. Πήραν από νωρίς το λόγο σε πρώτο πλάνο. Το σκηνικό διαφορετικό. Σαν το άνοιγμα άλλωστε που έκανε και μέσα από την ομιλία της η Α. Παπαρήγα, όταν εξαρχής ξεκαθάρισε πως "δεν είναι ανάγκη να είσαι κομμουνιστής, κομμουνίστρια για να ρίξεις στην κάλπη το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ"... Σε άλλο σημείο σημειώνεται πως "η κεντρική προεκλογικού χαρακτήρα συγκέντρωση του ΚΚΕ είχε και πλήθος, τηρουμένων των αναλογιών του Κόμματος, είχε και πάθος και ορμή και συνθήματα...".

Το "ΕΘΝΟΣ" που έχει και δύο φωτογραφίες του Χ. Φλωράκη και της Αλ. Παπαρήγα με υποψήφιους ευρωβουλευτές στο δημοσίευμά του με τίτλο: "Συμβόλαιο αγώνα" και υπότιτλο: "Παπαρήγα: Ψηφίζοντας ΚΚΕ δείχνετε ότι μπορεί και άλλος δρόμος εκτός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Κάλεσμα συμπαράταξης από Κόρακα",τονίζει στην εισαγωγή του δημοσιεύματος: "Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ, ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως. Μια συγκέντρωση με κόσμο, πάθος, συνθήματα (νέα και παλιά) και τις απαραίτητες σημαίες του ΚΚΕ και ελληνικές"...

Το "ΒΗΜΑ" αναφέρεται στη συγκέντρωση με τον τίτλο: "Πατριωτική παντιέρα ύψωσε το ΚΚΕ".Στο δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Στ. Κασιμάτης,εκτός των άλλων, σημειώνεται χαρακτηριστικά: "Αν και η εποχή των μεγάλων συγκεντρώσεων έχει παρέλθει, η χτεσινή του ΚΚΕ ήταν απολύτως "αξιοπρεπής" σε όγκο (για το δεδομένο του οργανωμένου κόμματος της χώρας). Το ενδιαφέρον, όμως, ήταν στα σημεία εκείνα που έδειχναν την προσπάθεια - αλλά και τη δυνατότητα - του ΚΚΕ να διεκδικήσει ένα κοινό διευρυμένο". Σε άλλο σημείο τονίζεται πως "εντυπωσιακή, όμως, ήταν και η προβολή που παρέσχε το κόμμα σε προσωπικότητες ευρύτερης εμβέλειας που προσεχώρησαν προσφάτως...".

Εκτεταμένο δημοσίευμα παραθέτει και η "ΑΘΗΝΑΪΚΗ" με τίτλο: "Γεννούν τον πόλεμο και τη φτώχεια", όπου η συγκέντρωση του ΚΚΕ χαρακτηρίζεται "εντυπωσιακή, ανοιχτή" και σημειώνεται: "Η απάντηση κατά την ΓΓ του ΚΚΕ είναι η συγκρότηση πατριωτικού μετώπου που θα υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα".

Η "ΑΥΓΗ" προβάλλει πως: "Το Μέτωπο θα διεκδικήσει και εξουσία", ενώ στον υπότιτλο αναφέρει: "Η Αλ. Παπαρήγα, χτες, στο Πεδίον του Αρεως, ζήτησε την ψήφο του "μεγάλου πατριωτικού και λαϊκού μετώπου"". Ο "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ" του Μήτση στο δημοσίευμά του με τίτλο: "Παπαρήγα: Δε δίνουμε αμνηστία στην κυβέρνηση για σύμπραξη στα ΝΑΤΟϊκά εγκλήματα", τονίζει: "Σε πολυπληθές ακροατήριο οπαδών του Κόμματός της, το οποίο δε σταμάτησε να φωνάζει αντιαμερικανικά και αντιευρωπαϊκά συνθήματα, φορτισμένο συναισθηματικά από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, μίλησε χτες η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση". Η "ΒΡΑΔΥΝΗ" έχει τίτλο: "ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Χρειάζεται κοινωνικοπολιτική συμμαχία για την Εξουσία".

Η "ΕΞΟΥΣΙΑ" στο δημοσίευμά της βάζει τίτλο: "Αγνοήστε τα διλήμματα - Ψηφίστε ΚΚΕ", ενώ στον υπέρτιτλο γράφει: "Κάλεσμα της Αλέκας Παπαρήγα στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ". Ο "ΕΛ. ΤΥΠΟΣ" προβάλλει στον τίτλο: "ΚΚΕ: Πρόσκληση για συγκρότηση λαϊκού μετώπου". Ενώ η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της: "ΚΚΕ: Συμβόλαιο κοινής δράσης".

Η "ΑΥΡΙΑΝΗ" προβάλλει: "Επίθεση κατά ΕΕ και ΝΑΤΟ από Παπαρήγα",ενώ σε σχόλιο που τιτλοφορεί: "Θα γευτεί τους καρπούς", γράφει: "Περισσότερο κερδισμένο αναμένεται να είναι το ΚΚΕ, το οποίο θα "εισπράξει" τη συνέπεια λόγων και έργων. Ισως είναι το μόνο κόμμα που η σταθερότητα των θέσεών του, σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα που εκδηλώθηκε, εκτιμήθηκε από πολλούς ψηφοφόρους (πολίτες)...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ