Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο, πάντα παρόν, κόμμα

Ανθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση - συζήτηση που πρόσφατα διοργάνωσε το ΚΚΕ στο θέατρο "Βρετάνια" δήλωσαν στο "Ρ":

ΑΓΝΗ ΒΛΑΧΟΥ (ηθοποιός)

"Μέσα σ' αυτή τη φρίκη της Ευρώπης και του τόπου μας, με όλες αυτές τις δολοπλοκίες, τα παρασκήνια, την αγριότητα, πιστεύω ότι πρέπει η φωνή του ΚΚΕ να υπάρχει στην Ευρώπη. Να φωνάζει ενάντια σε κάθε κακό, όπως το έκανε πάντα. Αλλά τώρα πρέπει να είναι πιο προσεκτική η δουλιά. Γιατί το χάος είναι μπροστά μας".

ΤΖΕΝΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (ηθοποιός)

"Εχουν στενέψει πάρα πολύ τα πράγματα με το δικομματισμό. Να προσγειωθούμε, να τα δούμε πιο ρεαλιστικά. Εμείς οι καλλιτέχνες ξέρετε τα λέμε πιο άνετα, ίσως, από τους άλλους ανθρώπους, γιατί δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, όσο κι αν μας στριμώχνουν και είναι δύσκολα τα πράγματα. Είμαι αισιόδοξη αυτή τη φορά και είμαι σίγουρη ότι δε θα διαψευστώ".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ (ηθοποιός)

"Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Είναι η δικιά μας ώρα τώρα. Ολα τα συνθήματα γίνονται επίκαιρα και τα λένε κι άλλοι. Με όσα συμβαίνουν στη Γιουγκοσλαβία και την Ευρώπη νομίζω ότι είναι η στιγμή να ψηφίσουμε όλοι ΚΚΕ".

ΘΑΝΟΣ ΚΑΝΟΥΣΗΣ (ηθοποιός)

"Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να υπερψηφιστεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ενάντια στο δικομματισμό. Θα προσπαθήσω κι εγώ, με όσες δυνάμεις έχω, προς αυτή την κατεύθυνση".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ (ηθοποιός)

"Ψηφίζω και πάλι ΚΚΕ, γιατί περνάμε δύσκολες ώρες. Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Γι' αυτό είναι ανάγκη για τον τόπο μας, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, όλοι οι Ελληνες ψηφοφόροι να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι ότι αυτός ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με όλους αυτούς που μας έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα. Βλέπουμε τα αποτελέσματά τους ποια είναι... Γι' αυτό η ψήφος όλων πρέπει να πάει στο ΚΚΕ".

ΒΑΣΩ ΝΙΚΑ (μουσικός)

"Ο χώρος που με εκφράζει είναι το ΚΚΕ. Θεωρώ ότι αυτή την περίοδο που οι καταστάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι πολύ κρίσιμες, υπάρχει σοβαρότερος λόγος να είμαστε πιο αληθινά πολιτικοποιημένοι".

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΙΤΣΟΥΛΗ (ηθοποιός)

"Ελληνίδα είμαι και υποστηρίζω τους Ελληνες, αλλά όχι από εκείνους τους Ελληνες που ενώ τους σερβίρουν το... "ίδιο φαγητό" ξαναπάνε στο ίδιο "ρεστοράν". Λες και μετά από τα δύο μεγάλα κόμματα, υπάρχει μόνο το χάος... Λες και δεν είδαμε τι κάνανε οι υπερδυνάμεις. Μας βουλιάζουν, μας αφανίζουν. Ψηφίζοντας το ΚΚΕ νιώθω καλύτερη Ελληνίδα, καλύτερη μάνα, πιο ελεύθερος πολίτης".

ΓΚΑΡΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ (ηθοποιός)

"Είμαι σε πολύ μεγάλο δίλημμα αν πρέπει να με αφορούν οι ευρωεκλογές. Ελπίζω μέχρι τη στιγμή της εκλογής να έχω διαφοροποιήσει άποψη. Θα ψηφίσω μόνο από μια αντίδραση για να καταλάβουν ότι πρέπει να σταματήσουν τα ψέματα περί ευδαιμονίας και άλλων τέτοιων. Είμαι συνταξιούχος και δουλεύω γιατί δε θα ζούσα με 140.000 δρχ. Και βγαίνουν με διαφημιστικά σποτ οι συνταξιούχοι υποτίθεται να λένε για τα αποτελέσματα της κυβέρνησης και δεν ντρέπονται".

ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ (ηθοποιός)

"Εγώ πάντα ψηφίζω ΚΚΕ. Και φέτος αισθάνομαι δικαιωμένη. Χαίρομαι πολύ και δεν μπορώ να πιστέψω στα αυτιά μου διότι όλοι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν συνθήματα του ΚΚΕ. Η ψήφος μου έχει κατακριθεί στο παρελθόν. Τώρα, όμως, αισθάνομαι δικαιωμένη".

ΝΤΕΝΙΖ ΜΠΑΛΤΣΑΒΙΑ (ηθοποιός)

"Ψηφίζω ΚΚΕ για χίλιους δυο λόγους. Δεν είναι η πρώτη φορά. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που προέβλεψε όλη αυτή την αγριάδα, την αδικία, την καταπάτηση ενός πολιτισμού, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι το μόνο κόμμα που παλεύει σώμα με σώμα ενάντια στους Αμερικάνους, τους Ευρωπαίους, τις κυβερνητικές υποκρισίες".

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ (ηθοποιός)

"Εμείς οι καλλιτέχνες που είμαστε κομμάτι του λαού δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε και να είμαστε πιστοί στο μονοπάτι που μπορεί να μας φέρει μπροστά στην πρόοδο, στο μονοπάτι που μας δίνει περισσότερες ελπίδες για τη δικαιοσύνη".

ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΧΑΣΑΠΟΓΛΟΥ (συγγραφέας)

"Η παρουσία μου εδώ είναι φυσική. Δε θα μπορούσα να βρίσκομαι πουθενά αλλού. Οσον αφορά στις ευρωεκλογές, το... παιχνίδι είναι γνωστό. Εμείς δεν παίζουμε κανένα παιχνίδι. Πάμε καθαρά να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας στην Ευρώπη".

ΕΦΗ ΡΟΔΙΤΗ (ηθοποιός)

"Ψηφίζω το ΚΚΕ γιατί πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε πολλούς ευρωβουλευτές σ' αυτή την Ευρώπη που υπάρχει σήμερα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολλοί για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια Ευρώπη. Το έχουμε μεγάλη ανάγκη. Πιστεύω στο ΚΚΕ".

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΛΙΒΑ (ηθοποιός)

"Ψηφίζω ΚΚΕ και γιατί αυτή τη στιγμή οι θέσεις του - θέσεις που έχει εκφράσει πολύ καιρό πριν - επαληθεύονται. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που έδειξε πάλι την αγωνιστικότητά του, σ' όλα τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου, από την υπόθεση Οτσαλάν μέχρι τώρα με τη ΝΑΤΟική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Γιατί είναι το μόνο, πάντα παρόν, κόμμα".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (ζωγράφος)

"Ψηφίζω ΚΚΕ για αυτονόητους λόγους. Γιατί έχουν πέσει όλα τα προσωπεία. Πιστεύω ότι μόνο το ΚΚΕ εκφράζει τη συνείδηση του λαού μας και άσχετα από τα αποτελέσματα θα εκφράζει τη συνείδηση του λαού. Γι' αυτό είμαι μ' αυτό το κόμμα".

ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (ηθοποιός)

"Συμμετέχουμε κι εμείς για να πάρει τα πάνω του το ΚΚΕ. Οι καλλιτέχνες μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά σ' αυτή την υπόθεση, γιατί τέχνη και πολιτική έχουν άμεση σχέση. Γι' αυτό και είμαι σίγουρος ότι δε θα περάσει η αντίληψη περί "απολιτικοποιημένης τέχνης"".

ΝΙΚΟΣ ΓΡΙΖΑΝΗΣ (ηθοποιός)

"Ηρθαμε οι καλλιτέχνες εδώ και συγκεκριμένα εμείς οι ηθοποιοί, για την άλλη όψη, για το άλλο "πρόσωπο". Εμείς οι νεότεροι ηθοποιοί ψάχνουμε αυτό το νέο "πρόσωπο" μέσα από τις καθημερινές μας αναζητήσεις, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα. Δεν είναι βέβαιο ότι εύκολα θα μπορέσουμε να βρούμε άκρες και στηρίγματα. Εκείνο, όμως, που μας μένει είναι η θέληση και η δύναμη. Αυτό, λοιπόν, ερχόμαστε - φιλικά, συντροφικά με τους συναδέλφους - να δυναμώσουμε, να γνωριστούμε καλύτερα και ίσως να γνωρίσουμε και εμείς οι ίδιοι άλλες όψεις του εαυτού μας. Και για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε, κατ' αρχήν για μας και μετά για όλους τους άλλους. Πάντοτε το ΚΚΕ, η αριστερή άποψη, ήταν μια δυναμική άποψη, μια καθαρή άποψη για βρουν έκφραση τα παραπάνω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ