Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετοιμοι στα πόστα τους

Ετοιμοι να βάλουν τα κορμιά τους φράγμα στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής, ήταν οι κομμουνιστές και άλλοι φίλοι της ειρήνης που συγκεντρώθηκαν χθες στο λιμάνι του Λιτόχωρου.

Ο Μ. Κωνσταντινίδης από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στο "Ρ" τόνισε: "Από τη στιγμή που η κυβέρνηση Σημίτη μετέτρεψε τη χώρα μας σε προγεφύρωμα των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής, αντισταθήκαμε με κάθε μέσο. Μόνο η αντίσταση των λαών μπορεί να ακυρώσει τη δήθεν ειρήνη που θέλουν να επιβάλλουν οι Αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές".

Ο Γιάννης Λούγγος, από τη Λάρισα, είπε: "Βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί και εγώ όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν πείστηκα ότι τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα που θέλουν να αποβιβαστούν στο Λιτόχωρο, αποτελούν ειρηνευτικές δυνάμεις. Πρέπει να τους δείξουμε ότι η χώρα μας δεν είναι ούτε θα γίνει ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο".

Η Αμαλία Βουλαλά ήρθε από τη Λάρισα για να διαδηλώσει, όπως τόνισε στο "Ρ", "την αντίθεσή της στην κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας".

Η Χαρά Παπαδοπούλου υπογράμμισε ότι "οι Αμερικανοί πεζοναύτες που θέλουν να αποβιβαστούν στη χώρα μας, δεν έχουν σχέση με την ειρήνη. Εχουμε χρέος να τους αποτρέψουμε με κάθε μέσο".

Ο Κώστας Χαλκιάς,ηθοποιός, πρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων, υπογράμμισε ότι "η συμμετοχή μας σε αυτή τη συγκέντρωση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να δείξουμε ότι οι λαοί μπορούν να αντιστέκονται και να νικούν. Πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ότι αμέσως μετά το οποιοδήποτε σχέδιο ειρήνης περάσουν οι ΝΑΤΟικοί, θα ξεκινήσουν όλα για τους λαούς της περιοχής".

Τέλος, η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πιερίας, Σόνια Κακουλίδου, δήλωσε στο "Ρ": "Εδώ και τρεις μήνες όταν άρχισε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και ακόμα πιο πριν, ξεκινήσαμε τον αγώνα για να μην εγκατασταθεί η ΝΑΤΟική ναυτική βάση στο Λιτόχωρο. Σήμερα επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας. Πριν ακόμα εγκατασταθεί αυτή η βάση, το φυσικό λιμάνι του Λιτόχωρου χρησιμοποιείται ήδη από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για την προώθηση των δυνάμεών του. Σήμερα είναι η δεύτερη προσπάθεια των ΝΑΤΟικών να αποβιβάσουν 2.500 πεζοναύτες για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο στη Γιουγκοσλαβία. Είμαστε εδώ σήμερα για να αποτρέψουμε αυτή την απόβαση με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ