Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο ελληνικός λαός να βρίσκεται στο πόδι

Στρατός κατοχής και χερσαίας εμπλοκής θα είναι η ελληνική ταξιαρχία και τα άλλα ΝΑΤΟικά στρατεύματα στο Κόσσοβο

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,με δηλώσεις της χτες, αναφερόμενη στην ελληνική ταξιαρχία που θα μεταβεί στο Κόσσοβο και στο ρόλο που προορίζεται να παίξει, τόνισε τα παρακάτω:

"Ο κ. Σημίτης δεν είναι μόνο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ως πρόεδρος μόνο του ΠΑΣΟΚ μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ας τον κρίνουν τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ομως, είναι και πρωθυπουργός. Επομένως, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρύβει από τον ελληνικό λαό, από τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας και από τους γονείς τους, ποιος θα είναι ο ρόλος της ελληνικής ταξιαρχίας που θα πάει στο Κόσσοβο, ποιος θα είναι ο ρόλος των Αμερικανών πεζοναυτών και των άλλων δυνάμεων, που περνάνε σήμερα από την Ελλάδα για να φτάσουν και αυτοί στο Κόσσοβο.

Ο ρόλος τους θα είναι ρόλος στρατού κατοχής, στρατού εμπλοκής στις χερσαίες επιχειρήσεις.Εχουμε κάθε δικαίωμα να το λέμε αυτό για τον εξής λόγο: Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σ' αυτούς που θα υλοποιήσουν, αν ολοκληρωθεί, τη λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία. Μήπως εφαρμόζεται η Συμφωνία του Οσλο; Μήπως εφαρμόστηκε η Συμφωνία του Ντέιτον, έστω όπως ήταν; Διότι οι ίδιοι, οι οποίοι τις επιβάλλουν με τα όπλα και τους βομβαρδισμούς, οι ίδιοι παίρνουν την ευθύνη να τις υλοποιήσουν.

Ολες οι στρατιωτικές δυνάμεις που μαζεύονται εκεί είναι δυνάμεις που θα δουλέψουν ώστε να ταπεινώσουν το γιουγκοσλάβικο λαό και να ολοκληρώσουν το σχέδιο χερσαίων επιχειρήσεων, που δεν πραγματοποιήθηκε χάρη στην κινητοποίηση των λαών, και ενδεχομένως γιατί η κάλπη των ευρωεκλογών θα έβγαζε μαύρο για τη σοσιαλδημοκρατία και τις άλλες κυβερνήσεις.

Σήμερα, όπως γνωρίζουμε, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, περνάει το αμερικάνικο Σώμα Πεζοναυτών, εξοπλισμένο με τα πιο επιθετικά όπλα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφύλαξη της ειρήνης.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να βρίσκεται στο πόδι, να είναι σε επαγρύπνηση,διότι δεν ισχύει αυτό που λέει η κυβέρνηση, και δυστυχώς και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι επιτεύχθηκε η ειρήνη και τέλειωσε ο πόλεμος. Τα μεγάλα προβλήματα είναι ανοιχτά στην περιοχή. Και τα μεγάλα προβλήματα είναι ανοιχτά και για την Ελλάδα. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση Σημίτη διατυμπανίζει ως υποδειγματική συμφωνία αυτού του τύπου τη δήθεν ειρηνευτική συμφωνία που έγινε, καταλαβαίνετε ότι αφήνει ανοιχτό το έδαφος για ανάλογες συμφωνίες και στην Ελλάδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ