Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη διέλευση του κατοχικού στρατού

Μπλόκο στην πύλη 11 του λιμανιού έκαναν χτες το βράδυ οι κομμουνιστές

Αποφασισμένος να εμποδίσει τη διέλευση του ΝΑΤΟικού κατοχικού στρατού που ετοιμάζεται να περάσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τη Γιουγκοσλαβία, την ώρα που στα ανοιχτά του λιμανιού έπλεε ένα καναδέζικο πλοίο αναμένοντας εντολή, όπως και τα τρία αμερικανικά, για να καταπλεύσει και να ξεφορτώσει τα σύνεργα του θανάτου, ο αγωνιζόμενος λαός διαδήλωνε έξω από την πύλη και απαιτούσε να γυρίσει πίσω. Νωρίτερα, στις 11.30 το πρωί έφτασαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, 360 Καναδοί στρατιώτες, οι οποίοι "φιλοξενούνται" στο στρατόπεδο της Σίνδου, περιμένοντας την εντολή διέλευσης προς τα Σκόπια.

Πληροφορίες ανέφεραν πως το καναδέζικο πλοίο πιθανά θα έδενε τα ξημερώματα, ώστε μέχρι το πρωί να είχε εκφορτώσει όλα τα οχήματα και τα κοντέινερ που μετέφερε. Πάντως με βάση προηγούμενη δήλωση του προέδρου του ΟΛΘ σε κάθε περίπτωση αν οι επιτελείς του ΝΑΤΟ δώσουν εντολή κατάπλου οποιοδήποτε ΝΑΤΟικό πλοίο μπορεί να δέσει ό,τι ώρα θέλει στην ελεύθερη ζώνη του λιμανιού και να παραμείνει φορτωμένο για όσες μέρες θέλει, εφόσον καμία επίσημη απαγορευτική εντολή δε στάλθηκε επίσημα από την κυβέρνηση προς τον Οργανισμό ώστε να αρνηθούν την έλευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων.

Μπλόκο στην πύλη 11

Εκατοντάδες νεολαίοι, εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Στη συνέχεια συγκροτημένα με πορεία κατευθύνθηκαν προς το Λιμάνι. Μαχητικά και αποφασισμένοι να στείλουν παντού το μήνυμα διαρκούς αντίστασης και πάλης, πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Μετέφεραν το κάλεσμα προς κάθε πολίτη, στο πέρασμά τους, μέσα από τα μαχητικά αντιΝΑΤΟικά συνθήματα.

Μπροστά οι νεολαίοι με τα κόκκινα λάβαρα, να διαδηλώνουν "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ Γερμανία", "Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο", "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη". Μαζί και οι εργαζόμενοι, δημιούργησαν ένα δυνατό μπλοκ αντίστασης. Φτάνοντας έξω από την πύλη 11 του Λιμανιού, πραγματοποίησαν αποκλεισμό μέχρι αργά το βράδυ και προειδοποίησαν πως μόνιμα θα βρίσκονται στο δρόμο για να αναχαιτίσουν το πέρασμα των φονιάδων από την πόλη τους και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ταυτόχρονα ένας μεγάλος αριθμός των διαδηλωτών ξεκίνησε με κονβόι αυτοκινήτων για να ενισχύσει το μέτωπο αγώνα που από χτες το πρωί στήθηκε οχυρό για να εμποδίσει την απόβαση των Αμερικανών φονιάδων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πέρασαν οι ΝΑΤΟικοί!!! (2000-03-29 00:00:00.0)
«Η φωνή μας ελπίδα για την ειρήνη» (2000-03-20 00:00:00.0)
"Θερμή", αγωνιστική υποδοχή και στους Ρώσους (1999-07-15 00:00:00.0)
Σε διαρκή ετοιμότητα ο λαός της περιοχής (1999-06-08 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική σφραγίδα στο λιμάνι (1999-05-29 00:00:00.0)
Πρωτομαγιά κόντρα στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα (1999-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ