Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ενισχύστε τη δική σας φωνή

Με τους εργαζόμενους της χωματερής Ανω Λιοσίων και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων συζήτησε χθες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Να στείλουν μήνυμα αντίστασης και αντίθεσης στις λογικές των μονόδρομων και να ενισχύσουν τη δική τους φωνή, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ και "από Δευτέρα δουλιά και δράση, γιατί τα προβλήματα θα υπάρχουν και την επομένη" κάλεσε τους εργαζόμενους της χωματερής Ανω Λιοσίων και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής,στο Σχιστό, ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε χτες. Οι εργαζόμενοι και στους δύο χώρους δέχτηκαν το στέλεχος του Κόμματος, σαν παλιό γνώριμο, αφού πολλές φορές τους έχει επισκεφτεί στο παρελθόν.

Ο Σπ. Χαλβατζής εξ αρχής ξεκαθάρισε ότι "ένα ισχυρό ποσοστό του ΚΚΕ από την κάλπη θα καταγράψει και μια άλλη αντίληψη στα πολιτικά πράγματα της χώρας και από καλύτερες θέσεις το λαϊκό κίνημα θα δίνει τη μάχη του, θα μπορεί να διεκδικεί λύσεις για τα δίκαια αιτήματά του".

Από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η εργατική τάξη της χώρας από την αντιλαϊκή πολιτική και οι κίνδυνοι που διαγράφονται από την εμπλοκή της χώρας στο βρώμικο πόλεμο, με ευθύνη της υπόδουλης στάσης της ελληνικής κυβέρνησης.

Το μέλος του ΠΓ, μιλώντας χωρίς παραδρομές, με έμφαση υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ σε αυτή την εκλογική μάχη έχει ένα βασικό ατού. Οπως είπε: "Δικαιώθηκαν οι θέσεις και οι προβλέψεις μας, οι θέσεις για την ΕΟΚ, σήμερα ΕΕ, αλλά και για τις επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων από τις συνθήκες του Μάαστριχτ και Αμστερνταμ". Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που έκλεισαν ή ιδιωτικοποιήθηκαν. Μίλησε για τον ΟΤΕ που σήμερα μέσω της μετοχοποίησης έχει περάσει κατά 49% στους ιδιώτες, συμπλήρωσε τα τσιμέντα, τα πετρέλαια, ναυπηγεία, τράπεζες, καθώς και το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συνθλίβονται από τις πολυεθνικές της ΕΕ, ακόμα για τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και τις λαθροχειρίες της κυβέρνησης για να κρυφτεί η άνοδος στο 13% της ανεργίας.

Αναφορικά με τη βάρβαρη επιδρομή των ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία υπογράμμισε ότι "για πρώτη φορά στα τελευταία 200 χρόνια 19 χώρες ισοπεδώνουν μια χώρα. Μας λένε ότι πρόκειται για ένα παράλογο και τρελό πόλεμο. Ομως δεν υπάρχει τίποτε το πιο ψευδές. Τα οικονομικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των μονοπωλιακών τους ενώσεων επέβαλαν τον πόλεμο. Θέλουν να διαμελίσουν κράτη και λαούς, να έχουν κράτη - προτεκτοράτα που θα προωθούν τα συμφέροντά τους. Ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να χρωστούν ευγνωμοσύνη στο σερβικό λαό γιατί ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξει ο πόλεμος, έχει συντρίψει τη σιδερόφραχτη επίθεση του ΝΑΤΟ".

Και καταλήγοντας κάλεσε τους εργαζόμενους "να σκεφτούν συνολικά πάνω από την κάλπη, και για τη στάση της ΕΕ και των θιασωτών της στον πόλεμο και για το γεγονός ότι δεν μπορούν να έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, εισαγωγείς, τους Λάτση, Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη κ. ά., που ορκίζονται στο όνομα του "εθνικού" στόχου της ΟΝΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ