Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι... νοστιμιές

ΔΙΟΞΙΝΗ, ΛΙΣΤΕΡΙΑΣΗ και πολλές άλλες νοστιμιές! Το τραπέζι του Ελληνα, συγνώμη του Ευρωπαίου, στην καλύτερή του φόρμα, γεμάτο προκλητικές γεύσεις.

***

Πάλι καλά που στις συνήθειες του μέσου κάτοικου της χώρας δε βρίσκεται η κατανάλωση τυριών "Μπρι" και "Καμαμπέρ". Εξαιρούνται φυσικά οι νεόκοποι εκσυγχρονιστές, που όσο να 'ναι έχουν πιο εξευγενισμένα ήθη.

***

Εκεί στη Γαλλία, λέει, χρησιμοποιούσαν νερά από βόθρους για να φτιάξουν τα υψηλής ποιότητας αυτά κατασκευάσματα. Γιατί; Μα γιατί είναι ανεπτυγμένη χώρα και ξέρει να παίρνει μέτρα πλήρους εκμετάλλευσης των... υδάτινων πόρων της.

***

Πάντως, αν συνεχίσουν έτσι τα τηλεοπτικά κανάλια να μας δείχνουν τους τρόπους παραγωγής κοτόπουλων, τυριών και άλλων τροφίμων, δε θα έχουμε πρόβλημα με τις καρκινογόνες ουσίες. Δε θα μπορούμε να φάμε τίποτε από την αηδία.

***

Από την άλλη βέβαια, καλό είναι να ξέρουμε για να αποκτούμε μια... σφαιρική εικόνα του τι σημαίνει "τροφή μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης".***

ΕΥΤΥΧΩΣ,που βρέθηκε χτες ο Βενιζέλος και μας έβαλε στη θέση μας ως λαό. Οι μητέρες, είπε, έπρεπε να ελέγχουν τις βελγικές τροφές και να ξέρουν να τις αποκλείσουν από το μενού τους.

***

Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν πήρε και πειθαρχικά μέτρα νομικής δίωξης των μητέρων για... αμέλεια στη διατροφή του παιδιού τους. Πώς κάνεις παιδιά, κυρία μου, χωρίς βασικές γνώσεις Αστυκτηνιατρικής.

***

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ η κόντρα Λαλιώτη - Σπηλιωτόπουλου. Αυτή τη φορά κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον ότι... έριξαν το χρηματιστήριο για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας...

***

Αν μη τι άλλο, οι εκλογές μάς τη δίνουν αυτή την πολυτέλεια: Να διαπιστώνουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσουν κάτω από δύσκολες γι' αυτούς συνθήκες. Και δεν ήρθε ακόμα η Κυριακή να φανταστείτε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ