Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους

Από τις περιοδείες που έκαναν τα στελέχη της ΕΣΚ στους χώρους δουλιάς και από τις συζητήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους, εκείνο που αναδείχτηκε είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι εξοργισμένη από τη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, καθώς έχουν ακόμα φρέσκο στο μυαλό τους οι εργαζόμενοι το ξεπούλημα του περσινού αγώνα κατά την ψήφιση του νόμου 2602. Αναδείχτηκε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει δυνατότητα συσπείρωσης και αντίστασης απέναντι σ' αυτή την πολιτική.

Ο Στ. Μανούσος,γραμματέας της ΕΣΚ και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Διοικητικών Υπαλλήλων, τονίζει ότι τα στελέχη της παράταξης θα συνεχίσουν έστω και μόνα τους σ' αυτή την κατεύθυνση συσπείρωσης και αντίστασης των εργαζομένων, γιατί αυτή είναι η μοναδική και αξιόπιστη λύση που δίνει διέξοδο στους εργαζόμενους, προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί αυτή η βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. "Από αύριο (σ.σ.: σήμερα) - σημειώνει - όλες οι δυνάμεις της ΕΣΚ θα βρίσκονται μαζί με τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, με σκοπό τη διαμόρφωση των απαραίτητων προϋποθέσεων συσπείρωσης των εργαζομένων από τα κάτω και την επανάκτηση της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος, που έχει τρωθεί από το ξεπούλημα των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ". Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι η ΕΣΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το συντονισμό και τη συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις των ΔΕΚΟ, αλλά και όλων των άλλων κοινωνικών ομάδων και φορέων που θίγονται απ' αυτή την πολιτική, με προοπτική τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου αγώνα ρήξης και αντίστασης στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Κάτω από την πίεση αυτών των εξελίξεων και προκειμένου να μετριάσουν τις εντυπώσεις της παθητικής τους στάσης στους εργαζόμενους, οι εκλέκτορες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ συνέχισαν τις διαδικασίες του συνεδρίου και υιοθέτησαν από το προταθέν πρόγραμμα δράσης την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη.

ΓΣΕΕ και ΕΚΑ

Σε περαιτέρω απαξίωση και ιδιωτικοποίηση οδηγεί η κυβέρνηση την "Ολυμπιακή Αεροπορία", εκτιμά η ΓΣΕΕ με χτεσινή της ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ανοίγει ένας νέος κύκλος γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την αντίθεσή της στις γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις και καλεί την κυβέρνηση έστω και τώρα να αποσύρει τη σχετική τροπολογία. Παράλληλα, επισημαίνει ότι είναι αλληλέγγυα στις αγωνιστικές προσπάθειες των εργαζομένων του χώρου και δεσμεύεται ότι θα πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Το ΕΚΑ καταγγέλλει την πορεία προς τον αφελληνισμό και το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την εξυγίανση και αντίτιμο την παράδοση της ΟΑ στο Βρετανό ανταγωνιστή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ