Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
Χωρίς διευθύντρια και με δυο υπαλλήλους!

Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης εξειδικευμένου διοικητικού προσωπικού, που αντιμετωπίζει το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) στο Σιδηρόκαστρο Νομού Σερρών, που ανήκει στο ΠΙΚΠΑ, επισημαίνονται σε Ερώτηση για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Λ. Παπαδήμα, που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην Ερώτηση, λόγω συνταξιοδότησης της διευθύντριας μένει κενή εδώ και μερικούς μήνες η θέση της. Προσωρινά αναπληρώνεται από τον παθολόγο του Κέντρου, πράγμα που δεν είναι σύννομο με την άσκηση διοικητικών καθηκόντων από μέρος του ιατρικού προσωπικού. Παραπέρα, από τους τέσσερις διοικητικούς υπαλλήλους η μια μετατέθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών παίρνοντας μαζί και την οργανική θέση, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή δεν μπορεί να αναπληρωθεί ύστερα από διαγωνισμό. Η άλλη, για οικογενειακούς λόγους, σταμάτησε να εργάζεται χωρίς να είναι γνωστό πότε θα επιστρέψει. Οι εναπομείναντες δύο υπάλληλοι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις διοικητικές ανάγκες του Κέντρου, λόγω φόρτου εργασίας. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου, όπως π.χ. επί έξι μήνες να μην έχουν καταβληθεί οι υπερωρίες και οι αργίες, καθώς και τα νυχτερινά στο προσωπικό. Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Κέντρου, επισημαίνεται στην Ερώτηση, αποτελεί ο μικρός αριθμός θαλαμηπόλων σε σχέση με τους περιθαλπόμενους. Εργάζονται 24 θαλαμηπόλοι για 85 περιθαλπόμενους ηλικίας 4-36 χρόνων.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι επειδή οι θέσεις τους είναι προσωποπαγείς, αυτές δεν επαναπροκηρύσσονται όταν συνταξιοδοτούνται. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι περισσότεροι προσλήφθηκαν σε μεγάλη ηλικία και τα επόμενα δύο χρόνια το 50% περίπου από αυτούς θα συνταξιοδοτηθεί, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου, αν δε ληφθούν έγκαιρα μέτρα. Ενα τέτοιο μέτρο αποτελεί η αλλαγή του οργανισμού του.

Τέλος, παρά τις κάποιες βελτιώσεις που γίνονται στα τμήματα του Κέντρου, σοβαρό πρόβλημα αποτελεί ο εξοπλισμός των πλυντηρίων, που είναι παμπάλαιος, και γι' αυτό απαιτείται η άμεση αντικατάστασή του.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό, να προχωρήσει έγκαιρα η αλλαγή του οργανισμού και να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός των πλυντηρίων και μαγειρείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ