Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χτύπημα στην αμυντική βιομηχανία
  • Μετατάξεις προσωπικού κάνει το υπουργείο Αμυνας από τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες
  • Μ. Κωστόπουλος: Συρρικνώνετε τις αμυντικές βιομηχανίες

Σε μετατάξεις προσωπικού από τις πολεμικές βιομηχανίες, που κατά την κυβέρνηση "περισσεύουν", προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με τροπολογία που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σύμφωνα με την τροπολογία, το προσωπικό των εποπτευόμενων από το υπουργείο Αμυνας οργανισμών θα μπορεί να μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου ή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Την αντίφαση της κυβερνητικής πολιτικής επισήμανε στην τοποθέτησή του για την τροπολογία ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,τονίζοντας ότι ο ίδιος ο υπουργός σε ανύποπτο χρόνο είχε πει ότι οι προμήθειες του στρατού από τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες θα φτάσουν τα επόμενα χρόνια στο 20%, κάτι που σημαίνει επιπλέον προσωπικό, ενώ τώρα φέρνει τροπολογία για να διώξει κόσμο από τις βιομηχανίες αυτές.

"Επιδίωξή σας, είπε, είναι να διώξετε κόσμο, να συρρικνώσετε τις δραστηριότητες των αμυντικών μας βιομηχανιών και δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει αυτή η κατάσταση, γιατί δε μιλάμε για λάχανα και σπανάκια αλλά για σημαντικά υλικά για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας χώρας. Επομένως, το ζήτημα για μας δεν είναι να μπούμε στη λογική μετατάξεων ή μη μετατάξεων, αλλά αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ώστε ο χώρος να έχει ανάγκη από πρόσθετα χέρια για να καλύψουμε τις γενικότερες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν το κάνετε αυτό και έρχεστε σήμερα να επιχειρήσετε συρρίκνωση του τομέα".

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτήν την τακτική ο Μ. Κωστόπουλος είπε ότι, παρόλο που δε συμφωνεί, θα πρέπει να διασφαλιστούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπό μετάταξη εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλος, ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία αφορά υπεράριθμο διοικητικό κυρίως προσωπικό, θα είναι σε εθελοντική βάση και αφορά 1.000 περίπου άτομα. Είναι, είπε, πολιτικό προσωπικό το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Αμυνας, όπου υπάρχουν τεράστια κενά και δε θα θιγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Με άλλη τροπολογία που ψηφίστηκε χτες μεταφέρεται προσωπικό της ΔΕΠΟΣ στο ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Μ. Κωστόπουλος κατήγγειλε ότι με τη διαδικασία αυτή χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς δε διασφαλίζεται με τη μεταφορά η διατήρηση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ