Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Εγκαταστάθηκαν τα γεωτρύπανα

Στο παράνομα κατεστραμμένο δάσος, με την ισχυρή προστασία της Αστυνομίας, εγκαταστάθηκαν χτες τα δύο γεωτρύπανα που θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες γεωτεχνικές γεωτρήσεις στην περιοχή της Ολυμπιάδας - Βαρβάρας, για λογαριασμό της TVX. Λίγα μέτρα μακριά από το χώρο των παράνομων εργασιών παραμένουν ακινητοποιημένες οι μπουλντόζες, που την περασμένη Τρίτη κατέστρεφαν το πυκνό δάσος ανοίγοντας δρόμους πρόσβασης των μηχανημάτων.

Σήμερα, αυτοψία στην περιοχή θα πραγματοποιήσει αρχαιολόγος της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από τις εργασίες διάνοιξης υπέστησαν ζημιές αρχαιότητες που υπάρχουν σχεδόν σε όλη την έκταση του Στρατωνικού Ορους.

Την περιοχή επισκέφθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου. Ενημερώθηκε από τους κατοίκους και την Επιτροπή Αγώνα για τις τελευταίες εξελίξεις και εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον πολύχρονο αγώνα που διεξάγουν, εμποδίζοντας την ασύδοτη και καταστροφική δράση της πολυεθνικής εταιρίας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε πως "με ευθύνη της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν παρανομίες από μέρους της TVX". Ενώ για την εγκατάσταση μεγάλων δυνάμεων της Αστυνομίας στην περιοχή, που στάλθηκαν να αντιμετωπίσουν τον "εχθρό - λαό", ο Στ. Παναγιώτου δήλωσε: "Είναι ακατανόητο τα χρήματα του ελληνικού λαού να διατίθενται για την εγκατάσταση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή προκειμένου να καταστείλουν τις ενδεχόμενες αντιδράσεις των κατοίκων".

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την τρομοκρατική και απρόκλητη, όπως τη χαρακτηρίζει, παρουσία εκατοντάδων ανδρών των ΜΑΤ στην περιοχή της Ολυμπιάδας, που στόχο έχει να εκφοβίσει και να κάμψει το ηθικό των αγωνιζόμενων κατοίκων, οι οποίοι 4 χρόνια τώρα παλεύουν ενάντια στα σχέδια της TVX, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Στρυμονικού Κόλπου. Παράλληλα, προαναγγέλλει την οργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας το επόμενο Σάββατο 3 Ιούλη.

"Στην πολιτική των δακρυγόνων και των κλομπς θα αντιτάξουμε τη δική μας ειρηνική διαμαρτυρία, που ως πρώτο σταθμό της θα έχει τη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία το Σάββατο 3 Ιούλη στην πλατεία της Ολυμπιάδας.

Καλούμε τον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ να γνωρίσουν από κοντά ότι η κυκλοφορία σε όλη την επικράτεια της χώρας δεν είναι εξίσου ελεύθερη. Στη δική μας περιοχή υπάρχει το "απαγορεύεται η διέλευσις"", αναφέρει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ