Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Νέα αφαίμαξη στον ήδη πενιχρό προϋπολογισμό της

Ολο και πιο βαθιά στην οικονομική πληγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) βάζει το "μαχαίρι" η κυβέρνηση. Μετά την ψήφιση του νόμου που προέβλεπε την πενιχρή επιχορήγηση του θεσμού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), ακολούθως την υποχρέωση των Νομαρχιών να μην υπερβούν, στους προϋπολογισμούς τους, τις δαπάνες που καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ελευθερία αντίθετα να αυξήσουν όσο θέλουν τις δαπάνες τους από φόρους κατά των δημοτών, "ήρθε" και νέα αφαίμαξη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, επιστράφηκε στη Νομαρχία Αθήνας ο έτσι κι αλλιώς μίζερος και αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός που συνέταξε - δεν τον είχε ψηφίσει η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" - ζητώντας αναπροσαρμογή του, δηλαδή μείωση των δαπανών του κατά 3,78 δισ. δραχμές. Από τη Νομαρχία Αθήνας επισημαίνεται ότι τα κονδύλια που έχει στα ταμεία της αρκεί για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μέχρι τέλος του μήνα - σχετική επιστολή έχει στείλει η Νομάρχης Ε. Μπεσμπέα στους αρμόδιους υπουργούς.

Θυμίζουμε ότι ο φετινός προϋπολογισμός που συνέταξε η Νομαρχιακή Αρχή της Αθήνας ήταν μειωμένος κατά τρία περίπου δισ. δραχμές σε σχέση με αυτόν του '99. Επίσης, οι νομάρχες γνώριζαν πως τα κονδύλια που τους δίνει η κυβέρνηση δεν αρκούν ούτε καν για να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες. Ομως δεν έκαναν τίποτα για να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα. Αντίθετα, έσπευσαν όλοι να δηλώσουν την "υπακοή" τους στα κυβερνητικά κελεύσματα ψηφίζοντας τους πενιχρούς προϋπολογισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ