Τρίτη 29 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομολογεί το ξεπούλημα η κυβέρνηση

Τη μετατροπή της "Ολυμπιακής" σε παράρτημα της "Μπρίτις Αιργουέις" και την πρόσδεσή της στο αγγλοαμερικανικό πολυεθνικό κεφάλαιο ("One World"), σαν περιφερειακή και συμπληρωματική εταιρία προς τη μεγάλη "σύμμαχο" ομολογεί ανοιχτά πλέον η κυβέρνηση. Με χτεσινή τους κοινή ανακοίνωση, οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Μεταφορών Τ. Μαντέλης,εκτοξεύουν ακόμα έναν ανοιχτό εκβιασμό προς την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους και εξαρτούν, πλέον, την επιβίωση και την πορεία του εθνικού αερομεταφορέα από την εξέλιξη της συμφωνίας με την "Μπρίτις Αιργουέις". Παράλληλα, οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί επιβεβαιώνουν ότι η μετεγκατάσταση στα Σπάτα βρίσκεται στον "αέρα", ενώ εμμέσως πλην σαφώς, θέτουν τις θέσεις εργασίας υπό την προϋπόθεση επιτυχίας του επιχειρησιακού σχεδίου που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η "Σπίντγουιν".

Καμία αναφορά δε γίνεται στις ανησυχίες και στις καταγγελίες των εργαζομένων, ότι η ΟΑ, υπό το μάνατζμεντ της "Σπίντγουιν", θα πάψει να είναι η εταιρία των 5 ηπείρων, αλλά και ότι στην προκρούστεια κλίνη της "εξυγίανσης", πρόκειται να μπουν τα δρομολόγια πολλών εσωτερικών γραμμών...

Η "διαβεβαίωση" που δίνει για τα Σπάτα, δημιουργεί περισσότερες ανησυχίες, αφού δεν ορίζει το ύψος του κόστους μετεγκατάστασης, και είναι μια κρίσιμη λεπτομέρεια, με δεδομένο ότι κατά καιρούς, κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, έχουν ορίσει σε διαφορετικό ύψος το ποσό αυτό. (Από 110 μέχρι 35 δισεκατομμύρια δραχμές). Η δήλωση της κυβέρνησης, πως "έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της... " με τα 375 εκατομμύρια δολάρια, όσον αφορά την ανανέωση του στόλου που έχει ανάγκη η ΟΑ, προδιαγράφει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής στον τομέα των επενδύσεων, αφού αυτά τα χρήματα αποτελούν μόλις το 25% της συνολικής δαπάνης, για την απόκτηση των νέων αεροσκαφών που έχει ανάγκη η "Ολυμπιακή".

Τέλος, μετά από αυτή την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι έχουν έναν επιπλέον λόγο ν' ανησυχούν, αφού κατά τους αρμόδιους υπουργούς, "η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας αποτελεί κυρίαρχο στόχο της κυβέρνησης" και όχι προϋπόθεση της λειτουργίας της ΟΑ. Το γεγονός μάλιστα ότι το σημερινό επίπεδο απασχόλησης, συναρτάται με την επιτυχία του επιχειρησιακού σχεδίου και τ' αποτελέσματα της διαχείρισης από τη "Σπίντγουιν", προδιαγράφει με σαφήνεια την κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ