Τρίτη 29 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Πλατύ κάλεσμα στη νέα γενιά

Στις 10 και 11 του Ιούλη το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο "ανακατάληψης" Λιτόχωρου, Θεσσαλονίκης και Ευζώνων

Μέσα από το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στις 10 - 11 του Ιούλη,για την επιτυχία του οποίου έχουν μπει στη μάχη όλες οι οργανώσεις της ΚΝΕ, μέσα από τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, γενικότερα απ' όλο το 25ο Φεστιβάλ,οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες καλούν τη νέα γενιά "σε αγώνα και επαγρύπνηση". Εναν αγώνα που θα συνεχιστεί "όσο θα υπάρχει η μήτρα που θα γεννά πολέμους, δυστυχία και εξαθλίωση για τους λαούς", όπως είπε η Δέσποινα Σωτηροπούλου,γραμματέας της ΟΒ Αγ. Παντελεήμονα, στην έναρξη της προφεστιβαλικής εκδήλωσης, που έγινε το Σάββατο στην ομώνυμη πλατεία. "Ελπίζουμε να παρακινήσουμε ανθρώπους να μας συναντήσουν στους δρόμους της αντιιμπεριαλιστικής πάλης που η ΚΝΕ συνεχίζει στο πλευρό του ΚΚΕ, με περισσότερο πείσμα, ορμή και αποφασιστικότητα από κάθε άλλη φορά", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κύριλλος Παπασταύρου,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, έκανε μια αναδρομή στα τραγικά γεγονότα που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και τη μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας. "Φάνηκε αυτή την περίοδο ότι η αγανάκτηση και η οργή απέναντι σε αυτή την κατάσταση από μόνη της δε φτάνει. Απαιτείται ποιο συνειδητή δράση. Φάνηκε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και αυτός είναι ο δρόμος των αγώνων του λαού και της νεολαίας. Οι χιλιάδες που κατέβηκαν στο δρόμο πρέπει να γίνουν περισσότεροι το επόμενο διάστημα", τόνισε ο Κ. Παπασταύρου.

Αναφερόμενος στο 25ο Φεστιβάλ και το νεανικό αντιιμπεριαλιστικό μπλόκο του Ιούλη υπογράμμισε "φιλοδοξούμε αυτή η πρωτοβουλία να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους νέους, να μετατραπεί σε μια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση, γιατί ο πόλεμος δεν τελείωσε, η ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο δεν είναι η ειρήνη που θέλουμε" και κάλεσε τους νέους που βρέθηκαν στην εκδήλωση "να φράξουμε το δρόμο στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, να αγωνιστούμε για το ειρηνικό μέλλον που δικαιούμαστε".

Ακολούθησαν απαγγελίες αντιπολεμικών ποιημάτων του Μπ. Μπρεχτ από νεαρά μέλη της Οργάνωσης και στη συνέχεια η πλατεία πλημμύρισε νεανικές νότες από το συγκρότημα "Αλχημιστές".

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες είναι:

  • Σήμερα, Τρίτη 29/6:

- Στην πλατεία Αγ. Ελεούσας, της Αγ. Βαρβάρας,στις 8.30μ.μ.,με ομιλητή τον Βασίλη Παντελάρο,μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ.

  • Τετάρτη 30/6:

- Στον Ταύρο,στην περιοχή των Σφαγείων, στις 8μ.μ.,με ομιλητή τον Αντρέα Φραγκέα,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Πέμπτη 1/7:

- Στις Σέρρες,στην Πλατεία ΔΕΤΚΑ, στις 8.30μ.μ.,με ομιλητή τον Κώστα Ψυχογιό,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Μπραχάμι,στον πεζόδρομο, στις 8μ.μ.,με ομιλητή τον Χρήστο Τσοκάνη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην πλατεία του Καματερού,στις 8μ.μ.,με ομιλητή τον Γιώργο Μπαγιαρτάκη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στα Πετράλωνα,στις 8μ.μ.,με ομιλήτρια τη Χρυσούλα Αποστόλου,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στον Κορυδαλλό,στην Πλατεία Ελευθερίας.

- Στο Παλατάκι, στο Χαϊδάρι,με ομιλητή τον Βασ. Παντελάρο, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ