Τρίτη 29 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΕΡΥΚΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Απέκλεισαν Νομαρχία και Εθνική οδό

Δυναμική προειδοποιητική κινητοποίηση, καθώς η σοδειά τους παραμένει απούλητη

Με ένα δυναμικό προειδοποιητικό συλλαλητήριο απάντησαν στην αντιαγροτική πολιτική αφανισμού οι βερυκοκοπαραγωγοί πέντε χωριών της Ανατολικής Κορινθίας.Παράλληλα, κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Αργους, απέκλεισαν τη Νομαρχία Αργολίδας, μπροστά στην οποία μετέφεραν και ζώα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Χτες το πρωί οι αγρότες από την Κλένια,το Χιλιομόδι,τον Κουταλά,το Στεφάνι και τον Αγιο Βασίλη πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από τη Νομαρχία Κορινθίας, την οποία απέκλεισαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Στην πύλη της Νομαρχίας πέταξαν τα απούλητα προϊόντα τους την ώρα που αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής τους ανέλυε στον νομάρχη τα προβλήματά τους και τους ζήτησε να επικοινωνήσει με το υπουργείο Γεωργίας, προκειμένου να υπάρξει δέσμευση για πλήρη απορρόφηση του προϊόντος με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, καθώς και για πλήρη αποζημίωση χωρίς όρους και δεσμεύσεις από την ΕΕ (σ. σ. ο τελευταίος μηχανισμός της ΕΕ για τα οπωροκηπευτικά προβλέπει αποζημίωση για απόσυρση του 40% της παραγωγής με την προϋπόθεση της εμπορίας του 60%. Ομως μέχρι σήμερα οι έμποροι δεν αγοράζουν το προϊόν, καθιστώντας έτσι ανενεργό ακόμα και αυτή τη διάταξη). Η Συντονιστική Επιτροπή παρέμεινε στο γραφείο του νομάρχη, αναμένοντας απάντηση από το υπουργείο, η οποία ήταν αρνητική. Τότε οι παραγωγοί αποφάσισαν να πορευτούν με τα οχήματά τους προς την Εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης,την οποία απέκλεισαν στο ύψος των διοδίων Σπαθοβουνίου.Οταν, όμως, έφθασαν εκεί, είδαν πως η Αστυνομία, εκτελώντας κυβερνητικές εντολές, διοχέτευε τα οχήματα μέσω της Παλιάς Εθνικής οδού.

Τότε οι παραγωγοί προχώρησαν σε πολύωρο αποκλεισμό της Εθνικής οδού στο ύψος του Χιλιομοδίου.Μάλιστα, οι αγρότες ξεπέρασαν σε αγωνιστικότητα τη Συντονιστική Επιτροπή, η οποία είχε στόχο ένα συμβολικό αποκλεισμό, αρνούμενοι να ανοίξουν το δρόμο. Ιδιαίτερα μαχητικές και αγανακτισμένες ήταν οι γυναίκες των αγροτών, οι οποίες θεώρησαν κίνηση εκτόνωσης και εμπαιγμό την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής. Τελικά, αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες.

Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ

Με αφορμή το χτεσινό συλλαλητήριο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά τη στήριξή της στον αγώνα των παραγωγών. Κλιμάκια της ΝΕ πραγματοποιούν περιοδείες στα χωριά της περιοχής, καλώντας τους αγρότες να δώσουν δυναμικά το "παρών" στην περιοδεία που πραγματοποιεί, με την ευκαιρία του προβλήματος, αύριο Τετάρτη,ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΠΑΣΕ Βαγγέλης Μπούτας,ο οποίος θα μιλήσει σε προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στις 7 μ.μ. στο Βασιλικό και στις 8.30 μ.μ. στην Κλένια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικά - δυναμικά συλλαλητήρια σε Μυτιλήνη και Αρτα (1999-02-11 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια (1998-02-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (1998-01-28 00:00:00.0)
Ξέσπασμα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής (1996-11-05 00:00:00.0)
Κρατούν σθεναρά το αγωνιστικό μέτωπο οι αγρότες (1995-03-30 00:00:00.0)
Παρέλυσαν για τρεις ώρες τα Τρίκαλα (1995-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ