Τρίτη 29 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Εκκληση για εθελοντές πυροσβέστες

Η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της

Πέρσι στις 4 του Ιούλη μια μεγάλη φωτιά λίγο έλειψε να καταστρέψει ολοσχερώς όχι μόνο το Πέραμα, αλλά ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που γλίτωσε από τύχη, όταν την τελευταία στιγμή και ενώ οι φλόγες ήδη έγλειφαν τη μάντρα των εταιριών πετρελαίου και τα γνωστά καζάνια, άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου. Δε γλίτωσαν όμως δεκατέσσερα σπίτια από την ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ πολλά άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν υπήρχαν δρόμοι, ή αν δεν κοβόταν το νερό. Αμέσως μετά την καταστροφή όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες της πολιτείας πήγαν στο Πέραμα και έδωσαν υποσχέσεις για αποζημίωση των παθόντων και λήψη μέτρων κατασκευής δρόμων. Από όλα αυτά ένα χρόνο μετά τίποτα σχεδόν δεν έχει γίνει, ενώ η περίοδος των πυρκαγιών είναι επί θύραις.

Φέτος ο κίνδυνος μιας καταστροφικότερης φωτιάς στο Πέραμα είναι ακόμα μεγαλύτερος, δεδομένου ότι σε όλο το βουνό υπάρχει ξερό χόρτο, όπως ήδη επισημαίνει ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος,ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση καλώντας τους δημότες σε ετοιμότητα, αφού η πολιτεία δεν κάνει τίποτα. Σε κάλεσμά του προς τους κατοίκους του Περάματος σημειώνει:

"Ο Δήμος Περάματος αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία των αρμοδίων κρατικών φορέων, προσπαθεί ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που χτύπησε την πόλη μας τον Ιούλιο του 1998 να πάρει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας για τους δημότες του.

Ζητάμε:

  • Να γίνονται από την πυροσβεστική υπηρεσία περιπολίες.
  • Να κατασκευαστεί η 3η δεξαμενή ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ και να κατασκευαστεί δίκτυο πυρόσβεσης στο Ανω Πέραμα και τη Χωράφα.
  • Να καθαριστεί το δάσος από την εύφλεκτη βιομάζα.
  • Να δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών κονδύλια για να οργανώσουμε τη δασοπροστασία για το δήμο μας.
  • Να χρηματοδοτηθεί το βασικό δίκτυο του Ανω Περάματος, ώστε να εξασφαλιστεί άνετη πρόσβαση προς τη δασική περιοχή.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής έχει ικανοποιηθεί μόνο το αίτημά μας για περιπολίες. Ομως δεν αρκούν αυτά. Χρειάζεται και η δική σου συμμετοχή.

  • Καθάρισε την αυλή σου και τη γύρω περιοχή από χόρτα και σκουπίδια.
  • Φρόντισε να υπάρχει λάστιχο συνδεδεμένο στη βρύση για περίπτωση φωτιάς.

Με σκοπό τη φύλαξη του δάσους της Χωράφας που γλίτωσε από την πυρκαγιά, ο δήμος σκοπεύει να οργανώσει εθελοντική εξόρμηση καθαρισμού των εύφλεκτων υλικών του δάσους (πευκοβελόνες, ξερά κλαδιά κλπ. ), καθώς και σώμα εθελοντών που θα περιπολεί και θα προστατεύει το δάσος εφόσον υπάρξει αντίστοιχη ανταπόκριση".

Να σημειωθεί ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεχόμενο σχετική πρόταση του δημάρχου θα τοποθετήσει μια ακόμα σκοπιά στην κορυφή του βουνού.

Οσοι δημότες επιθυμούν να ενταχθούν στο σώμα των εθελοντών για την πυροπροστασία του Περάματος μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 402202".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αισχροί ισχυρισμοί και προσχήματα για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης (2023-09-01 00:00:00.0)
Πυρκαγιά σε μετασκευαζόμενο πλοίο προειδοποιεί ξανά για τους μεγάλους κινδύνους (2022-06-22 00:00:00.0)
Πυρκαγιές (2016-07-19 00:00:00.0)
Ξύπνησαν οι εφιαλτικές μνήμες του 2007 (2009-07-23 00:00:00.0)
Φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά χωρίς μέτρα πυρασφάλειας! (2008-07-19 00:00:00.0)
Ολοκληρωμένη πρόταση για την πυροπροστασία του νησιού (1995-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ