Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;"

Δεν είναι λίγες οι φορές που ορισμένοι, άλλοτε καλοπροαίρετα άλλοτε όχι, θεωρούν υπερβολική, μικροκομματική και δογματική την έντονη κριτική που ασκείται από το ΚΚΕ για την υποτελή και αμερικανόδουλη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα υπερατλαντικά αφεντικά. Αντιδρούν όταν οι κομμουνιστές λένε αλήθειες, όπως ότι ο Ν. Μπερνς συμπεριφέρεται ως υπερπρωθυπουργός και στην πραγματικότητα έχει υπό την εποπτεία και τον έλεγχό του τους σημαντικότερους τομείς του κυβερνητικού έργου. Εμείς, θα παραθέσουμε σήμερα δύο τελευταία παραδείγματα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πρώτον: Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που αρκετές φορές στα λόγια τα έχει βάλει με τους "ισχυρούς της Γης", είχε ανακοινώσει τις προάλλες "εν χορδαίς και οργάνω" ότι θα επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο. Ε, λοιπόν, ανέβαλε την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο μετά από συνάντησή του με τον Ν. Μπερνς! Μάλιστα, έπλεξε το εγκώμιο του ανθυπάτου σε εκδήλωση που έγινε στο αμερικάνικο κολέγιο, γεγονός που αναγνώρισε ο Ν. Μπερνς με δηλώσεις του στο χθεσινό "Βήμα" (!).

Δεύτερον: Είναι γνωστό ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος, δοκιμασμένης αφοσίωσης στη ΝΑΤΟική συμμορία, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιράν. Κι όμως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη δυσφορία του και ήδη ο Ν. Μπερνς ζήτησε από τον υπουργό Αμυνας να τον δεχτεί στο Πεντάγωνο!

Το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο ακούγεται μάλλον ρητορικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ