Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτωπο αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Περιοδεία του Σπ. Στριφτάρη στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, στο Βοτανικό

Να στήσουν μέτωπο αγώνα ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλουν τα μονοπώλια,κάλεσε τους εργαζόμενους, ο Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, σε περιοδεία που πραγματοποίησε χτες το πρωί στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Βοτανικό.

Ο Σπύρος Στριφτάρης περιόδευσε στα γραφεία και στα συνεργεία που βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του Βοτανικού και μίλησε σε μια μαζική συγκέντρωση εργαζομένων στο χώρο του κεντρικού συνεργείου. "Δε σας κρύβουμε ότι παρά το σχετικά καλό αποτέλεσμα που είχε το κόμμα μας στις εκλογές, ανησυχούμε", ήταν τα πρώτα λόγια του και συνέχισε: "Ανησυχούμε γιατί η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση που διεκδικεί να κυβερνήσει, επιμένουν σταθερά σε πολιτική που χαράζεται πέρα και έξω από τα συμφέροντα και ηθικές αξίες του ελληνικού λαού κι αν θέλετε της εργατικής τάξης. Το λέω αυτό γιατί φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί και το αποτέλεσμα το εκλογικό το ερμηνεύουν ανάποδα. Παρόλο που πήραν το μικρότερο ποσοστό, μετά το '81, λένε, ότι αφού η ΝΔ μας πέρασε έχοντας ως παντιέρα περισσότερα στους ιδιώτες- λιγότερο κράτος, τέτοια πρέπει να κάνουμε και 'μεις και πιο γρήγορα για να"φάμε" τη ΝΔ. Δε λένε να στηριχτούμε στους εργαζόμενους αλλά να στηριχτούμε στο μεγάλο κεφάλαιο".

"Ετσι βλέπεται τι γίνεται με την "Ολυμπιακή" και θα ζείτε τις φήμες και όλα όσα γίνονται και στο δικό σας χώρο", τόνισε ακολούθως ο Σπ. Στριφτάρης: "Ενα κομμάτι για παράδειγμα, τα συνεργεία, πάνε να τα δώσουν στους ιδιώτες λέγοντας ότι: Δε συμφέρουν, έχουν προσωπικό πλεονάζον, οι ιδιώτες καλύτερα θα φτιάχνουν τα αυτοκίνητα, το υπάρχον προσωπικό δεν είναι εκπαιδευμένοι στα νέας τεχνολογίας λεωφορεία. Ομως αντί να πάνε το προσωπικό της ΕΘΕΛ στα σεμινάρια, παίρνουν και κάνουν σεμινάρια, δεν ξέρω ποιους, για να τους έχουν μετά εκλογική πελατεία. Και θέτω το ερώτημα, γιατί σε τελική ανάλυση είναι ρεαλιστικό να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες και δεν είναι ρεαλιστικό, αυτό που συμφέρει την εργατική τάξη; Πάρτε για παράδειγμα την "Ολυμπιακή", επειδή είναι επίκαιρο το ζήτημα. Ποιο αεροπλάνο θα στείλουν οι ιδιώτες στα απομονωμένα νησιά του Αιγαίου, ή στην Κοζάνη και την Καστοριά; Δε θα στείλουν. Αν πάρουν οι ιδιώτες τα λεωφορεία, θα πάνε σε γραμμές που δεν είναι αποδοτικές;".

- "Μα και οι ΣΕΠίτες δεν πηγαίνανε", συμπλήρωσε ένας εργαζόμενος.

"Οταν λέμε κοινωνική πολιτική - συνέχισε ο Σπ. Στριφτάρης - δεν εννοούμε να δώσουμε δέκα χιλιάρικα στο συνταξιούχο γιατί τα εκατό δεν τον φτάνουνε. Και θα τον φτάσουν τα 110; Το ΕΚΑΣ, το περίφημο, δηλαδή. Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική". Και πρόσθεσε: "Θέλουμε οι εργάτες να είναι ενωμένοι, όχι στη βάση τι εξυπηρετεί κάθε φορά την κυβέρνηση αλλά στο τι εξυπηρετεί τους ίδιους τους εργαζόμενους".

- "Ναι αλλά ο ελληνικός λαός δεν ξυπνάει", παρατήρησε τότε ένας άλλος εργαζόμενος.

"Λαός είσαι εσύ", του είπε το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και συνέχισε: "Μην σας περάσει η εντύπωση ότι τίποτα δε γίνεται, ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα και θα φέρει αποτελέσματα. Γιατί δεν είναι μόνο ζήτημα εκλογών. Στις εκλογές ο καθένας θα βγάλει συμπεράσματα. Αλλά πρέπει να παλέψουμε πριν φτάσουμε στις εκλογές, πριν μπούμε στο δίλημμα αν έρθει εκείνος ή ο άλλος. Και γιατί να έρθει ο ένας ή ο άλλος; Κόψτε τα πόδια και σε ΠΑΣΟΚ και σε ΝΔ και να μην πάρει κανένας πάνω από 30% και τότε να δούμε αν θα μπορούν μετά να κουνιούνται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ