Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Μαθήματα" σε Λιθουανούς

Υποσχέσεις για ένταξη στις ευρωατλαντικές δομές και μαθήματα δημοκρατίας έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιθουανία.

Ο Κ. Στεφανόπουλος, τόσο στις συνομιλίες που είχε με τον Λιθουανό ομόλογό του όσο και με την ομιλία του στη Βουλή, δεν παρέλειψε να καυχηθεί γιατί "η Ελλάς ουδέποτε αναγνώρισε την κατάλυση της ανεξαρτησίας της χώρας σας και έσπευσε να χαιρετίσει την αποκατάστασή της" (!). Ακόμα εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στον "αγώνα" που κάνει η Λιθουανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μιλώντας στη Βουλή της Λιθουανίας για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της σύγχρονης δημοκρατίας, υποστήριξε ότι "πρέπει να περιορίσει και να ελέγξει τα οικονομικά συμφέροντα, χωρίς να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην παραγωγική τους δράση και να προσδιορίσει στα κατάλληλα πλαίσια τη λειτουργία του συνδικαλισμού (!), των μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κοινωνικών ομάδων, χωρίς όμως να επιτρέψει όπως η δράση τους αυτή παραβιάζει βασικές αρχές και συνταγματικούς κανόνες" (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ