Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαφιόζικη απόβαση ΝΑΤΟικών στην Πάτρα

Βαμμένα με κόκκινη μπογιά "δραπέτευσαν" τα ΝΑΤΟικά τζιπάκια από τον κλοιό των Πατρινών αγωνιστών της Ειρήνης

Με μια γκανγκστερικής έμπνευσης επιχείρηση, που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ο κυβερνητικός μηχανισμός έσκυψε για άλλη μια φορά τη μέση στα ΝΑΤΟικά αφεντικά του, βοηθώντας την αποβίβαση 5 ΝΑΤΟικών οχημάτων στο λιμάνι της Πάτρας. Στην προσπάθειά του αυτή δε δίστασε να ρισκάρει ανθρώπινες ζωές Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα στρατεύματα κατοχής που κατευθύνονται στο Κόσσοβο.

Από νωρίς χτες το πρωί στην Πάτρα υπήρχαν σοβαρές πληροφορίες που μιλούσαν για νέα αποβίβαση ΝΑΤΟικών από το πλοίο "Πασιφάη" (σ. σ. φαίνεται πως οι ΝΑΤΟικοί έχουν προτίμηση στα πλοία των "Μινωικών Γραμμών", οι οποίες είτε κατ' εντολήν της κυβέρνησης είτε από "ιδιωτική πρωτοβουλία" μετατρέπονται σε άοπλα αποβατικά πλοία του Σολάνα). Οι φιλειρηνικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς της πόλης κάλεσαν το λαό της Πάτρας να σπεύσει στο λιμάνι για να εμποδίσει το εγχείρημα, διαφυλάσσοντας έτσι την αξιοπρέπειά του, που οι κυβερνώντες του ποδοπατούν καθημερινά.

Γύρω στις 4 το απόγευμα, όταν το πλοίο πλησίαζε στο λιμάνι, μέλη και στελέχη της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κρατώντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι. Ομως δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους στο λιμάνι. Τελικά, οι κομμουνιστές έσπασαν τον κλοιό, εισέβαλαν στο λιμάνι και, φωνάζοντας ότι "η Πάτρα δεν είναι λιμάνι των ληστών. Εξω τα στρατεύματα των ΝΑΤΟικών", έφτασαν στην προβλήτα που θα έδενε το πλοίο. Εκεί δημιουργήθηκαν επεισόδια από βατραχανθρώπους του Λιμενικού, οι οποίοι προσπάθησαν μάταια να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Τελικά μπροστά στην πίεση των κομμουνιστών, το πλοίο άρχισε να αποβιβάζει και να επιβιβάζει τα επιβατικά οχήματα, καθυστερώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα την αποβίβαση των ΝΑΤΟικών. Στο διάστημα αυτό ο κρατικός μηχανισμός συγκέντρωνε δυνάμεις αστυνομικών, ΜΑΤ και βατραχανθρώπων.

Σε λίγο έφθασε στο χώρο ο εισαγγελέας Γ. Κωνσταντινόπουλος,ο οποίος απευθύνθηκε στους εκπροσώπους των διαδηλωτών εκτοξεύοντας απειλές για συλλήψεις και ξεκαθαρίζοντας ότι "ή θα παραμερίσετε για να περάσουν, ή θα σας διαλύσουμε με τη βία". Ομως οι κομμουνιστές απάντησαν ότι "εμείς το λέμε δεν υποχωρούμε, τους ΝΑΤΟικούς δε θα φοβηθούμε". Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, ο κυβερνητικός μηχανισμός, έχοντας πάρει άνωθεν εντολές να αποβιβαστούν "πάση θυσία" τα στρατιωτικά οχήματα, κατέστρωσε το εγκληματικό του σχέδιο. Μετά από συνεννόηση του εισαγγελέα, των αστυνομικών, των λιμενικών και των υπευθύνων του πλοίου, δόθηκε σήμα στα 5 ΝΑΤΟικά (ολλανδικής και γερμανικής προέλευσης) οχήματα να αποβιβαστούν αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Την ώρα που οι συνοδηγοί φωτογράφιζαν τους διαδηλωτές, οι οδηγοί ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα και πέρασαν ξυστά από τους διαδηλωτές, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τους διαδηλωτές, τους δημοσιογράφους, αλλά και τους λιμενικούς που προσπαθούσαν να αποκρούσουν το πλήθος. Τότε οι κομμουνιστές πέταξαν κόκκινη μπογιά στα οχήματα, που με την ανοχή της αστυνομίας φυγαδεύτηκαν.

Οι κομμουνιστές συντάχθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, ενημερώνοντας το λαό για ό,τι έγινε, καλώντας τον σε επαγρύπνηση και αντίσταση. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ Αχαϊας Α. Αθανασόπουλος και της δημοτικής παράταξης "Πάτρα Μπροστά Ενωμένοι" Κ. Πελετίδης κατήγγειλαν τον νομάρχη Αχαϊας και τον δήμαρχο Πάτρας, επειδή παρέμειναν απαθείς στο αίσχος παρά τις αποφάσεις του ΝΣ και του ΔΣ να μην επιτραπεί η είσοδος ΝΑΤΟικών στο λιμάνι της Πάτρας.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της για την εγκληματική της ενέργεια να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα υπερατλαντικά αφεντικά της. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο λαός της πόλης δε θα επιτρέψει να γίνει το λιμάνι της Πάτρας ορμητήριο των ΝΑΤΟικών για την υποδούλωση της Βαλκανικής καθώς όλα δείχνουν ότι οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν το τρίγωνο Αβιάνο - Αραξος - Ακτιο και να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας για τους πολεμικούς σκοπούς τους. Η ΝΕ Αχαϊας προσθέτει πως η λαϊκή αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης πρέπει να κλιμακωθεί, ώστε να πέσουν στο κενό τα σχέδια της κυβέρνησης να ανανεώσει σιωπηρά τη συμφωνία παραμονής των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας. Οι κομμουνιστές καλούν όλο το λαό να εντείνει την αντίστασή του, αρχίζοντας από τον αποκλεισμό της ΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου που θα γίνει την Κυριακή 4 Ιούλη στις 6.30 μ.μ.,μια εκδήλωση από την οποία δε θα πρέπει να λείψει κανένας φίλος της Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ