Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΥΔΑ ΧΑΝΙΩΝ
Αποκαθήλωσαν τη ΝΑΤΟική σημαία!

Οι ναύτες του αντιτορπιλικού "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" κατέβασαν τη ΝΑΤΟική σημαία για να μείνει μόνο η ελληνική

Το πλήρωμα του "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" αποκαθήλωσε τη σημαία του ΝΑΤΟ από το αντιτορπιλικό που κατέπλευσε στη Σούδα Χανίων προχτές, συνεχίζοντας έτσι την αντίσταση του ελληνικού λαού κατά της συμμετοχής της χώρας στη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα και την υποτέλεια στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αποκαθήλωση, που προφανώς έγινε από κάποιο μέλος του πληρώματος, έγινε αντιληπτή τα μεσάνυχτα προχτές στη βάση της Σούδας, όπου κατέπλευσε το πλοίο νωρίτερα. Ετσι, στο πλοίο παρέμεινε να κυματίζει μόνον η ελληνική σημαία...

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, προχτές γύρω στις 10 το βράδυ, υπό το βάρος της ψυχολογικής πίεσης και της τρομοκρατίας, που, φαίνεται, ασκείται στο πλήρωμα, ο ανθυπασπιστής ΗΝ/ΔΒ Γ. Κουκλάκης έπεσε από το πλοίο στη θάλασσα. Ευτυχώς σώθηκε, καθώς έγινε έγκαιρα αντιληπτός και ανασύρθηκε από τους συναδέλφους του. Ο ανθυπασπιστής που υπηρετεί για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Ναυτικό, νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων.

Σημειώνεται ότι το αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" θα παραμείνει στη Σούδα για 5 μέρες και κατόπιν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα αναχωρήσει για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το αντιτορπιλικό που συμμετείχε στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην Αδριατική εξακολουθεί να τελεί υπό ΝΑΤΟική διοίκηση, υπό την οποία θα παραμένει, τουλάχιστον, μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα του "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", εκφράζοντας το πατριωτικό φρόνημα του φιλειρηνικού ελληνικού λαού, αντιτάχθηκε, από την αρχή, στη συμμετοχή του πλοίου στις ΝΑΤΟικές επιθετικές δυνάμεις κατά της Γιουγκοσλαβίας, αρνούμενο να υπηρετήσει υπό ΝΑΤΟική διοίκηση. Ωστόσο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, έθεσε το πλοίο υπό το ΝΑΤΟικό επιθετικό στόλο στην Αδριατική.

  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων χτες το απόγευμα οργάνωσε μεγάλη πορεία με αυτοκίνητα στους δρόμους των Χανίων, απαιτώντας να μην ανανεωθεί η συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία για την καταγγελία της ανανέωσης της παραμονής των βάσεων, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων την Κυριακή 18 Ιούλη στις 11 το πρωί στα Χανιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ