Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο Υπουργικό Συμβούλιο οι "κόντρες"

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά μετά τις ευρωεκλογές το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την "προστασία" του καταναλωτή, αλλά το μυαλό των περισσότερων κυβερνητικών στελεχών που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση είναι απασχολημένο με την... προστασία είτε της καρέκλας τους, είτε της προσωπικής τους στρατηγικής και των φιλοδοξιών που τρέφουν για τις εσωκομματικές τους ομάδες. Κι αυτό είναι γνωστό στους πάντες, όσο κι αν ο πρωθυπουργός επιδιώκει να δώσει την αίσθηση της αταλάντευτης κυβερνητικής ενασχόλησης με την καθημερινότητα του πολίτη...

Από πλευράς Κ. Σημίτη, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα χτες μετά από δεκαήμερο ταξίδι στη Λατινική Αμερική, συνεργάτες του υποστήριζαν ότι στην εισήγησή του προς το Υπουργικό συμβούλιο θα είναι επικριτικός για τα φαινόμενα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της απουσίας του. Οπως έλεγαν, ο πρωθυπουργός είναι ενοχλημένος με τους "δελφίνους" που θέτουν από τώρα υποψηφιότητα για ρόλους σε ένα μετα - Σημίτη ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως πιστεύει, τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης και του κόμματός του, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Ανεξάρτητα πάντως αν θα ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του ο Κ. Σημίτης, το εσωκομματικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι δεδομένο, καθώς, ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει η δυσαρέσκεια για το "μη ανασχηματισμό", ήδη, νέες τριβές στο εσωκομματικό πεδίο γεννά η εξέλιξη γύρω από τα ελληνοτουρκικά. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Π. Οικονόμου έστειλε επιστολή στον Γ. Παπανδρέου ανήμερα της συνάντησής του με τον Τζεμ, καλώντας τον να μην συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του μετά την απόφαση για απαγχονισμό του Οτσαλάν.

Αλλωστε, το πραγματικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ "εκσυγχρονιστών" και της λεγόμενης "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" θα προσδιοριστεί τόσο στο ΕΓ της επόμενης βδομάδας, όσο και κυρίως στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στις 9 - 10 του Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ