Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οδηγείται στη χρεοκοπία

Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ περιόδευσε χτες το χώρο και συνομίλησε με εμπόρους και εργαζομένους

Καμιά θετική εξέλιξη δεν υπάρχει αναφορικά με το καθεστώς της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, λίγο καιρό αφότου αυτή μετατράπηκε σε ΑΕ. Αντίθετα τα προβλήματα γίνονται όλο και πιο έντονα, ενώ διαφαίνεται η βούληση των κυβερνώντων να την οδηγήσουν τελικά στη χρεοκοπία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων σούπερ - μάρκετ, που συνεχώς επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και στο χώρο της εμπορίας των οπωροκηπευτικών.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι έμποροι και οι εργαζόμενοι της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, καθώς και το κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, που συναντήθηκαν χτες το πρωί στα γραφεία του Συνδέσμου Εμπόρων Λαχαναγοράς. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΚΟΘ ήταν ο Γ. Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος των εμπόρων, ο Οργανισμός της Λαχαναγοράς, παρόλο που έχει αρκετό αποθεματικό, δεν προχώρησε σε κανένα έργο υποδομής που θα αναβάθμιζε τους χώρους εντός και πέριξ της Λαχαναγοράς. Κατήγγειλαν τη γενικότερη πολιτική που οδηγεί στην οικονομική τους εξόντωση και ανέφεραν χαρακτηριστικά την αύξηση των ενοικίων σε ένα έτος κατά 80%, καθώς και τους απαράδεκτους συντελεστές φορολόγησής τους. Πρόσθεσαν ότι στο νέο ΔΣ του Οργανισμού δε συμμετέχει ούτε ένας εκπρόσωπός τους, ενώ ζήτησαν τη συμμετοχή σ' αυτήν, πέρα των ίδιων και των παραγωγών, των εμπόρων λιανικής και των καταναλωτών. Παρατήρησαν ακόμη ότι συγκροτούνται κάθε χρόνο από τα αρμόδια υπουργεία επιτροπές σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων της εμπορίας και διακίνησης των οπωροκηπευτικών, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται στη συνέχεια το παραμικρό μέτρο προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του συστήματος. Τέλος ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Εμπόρων Λαχαναγοράς ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Κόμματος για την επίσκεψή της και το γενικότερο ενδιαφέρον που δείχνει για τα προβλήματά τους.

Από την πλευρά του ο Γ. Κατσαρός, αφού επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με τη μετατροπή της Λαχαναγοράς σε ΑΕ, σημείωσε ότι δεν ήταν ο δημόσιος χαρακτήρας που εμπόδιζε τον εκσυγχρονισμό που έχει ανάγκη ο Οργανισμός, αλλά το γεγονός ότι υπήρχε πολιτική βούληση. Το καθεστώς είναι προδιαγεγραμμένο: Επιχειρείται η χρεοκοπία της Λαχαναγοράς έτσι που να διευκολυνθούν να αναλάβουν τον έλεγχο τα μεγάλα συμφέροντα, που ενδιαφέρονται για μια τέτοια εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ