Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Με όρους κινήματος

"Δεν είναι μόνο η αισιοδοξία αυτό που δημιουργεί το εκλογικό αποτέλεσμα στις γραμμές μας, είναι και η πείρα. Πραγματικά βγήκαν τα όργανα και όλοι μας πιο έμπειροι από αυτή τη μάχη", τόνισε ανάμεσα σε άλλα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την παρέμβασή της στην ολομέλεια της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Αναφερόμενη στην πείρα από τη δράση του Κόμματος και τους παράγοντες που επέδρασαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, είπε τα εξής:

"Νομίζω ότι είναι πιο έντονη η ανάγκη να δούμε το επίπεδο δουλιάς όχι από τη στενή οργανωτική πλευρά, αλλά συνολικά του σχεδιασμού στο επίπεδο της Αχτίδας. Δεν το λέω αυτό για να πω ότι δεν υπάρχει ανάγκη αποφασιστικής βελτίωσης της Κεντρικής Επιτροπής και των Επιτροπών Πόλεων και Περιοχών, αλλά αν δεν πέσουμε πάνω στο επίπεδο της Αχτίδας με το συνολικό σχεδιασμό της δουλιάς του Κόμματος, δίνουμε έναν πολιτικό και οργανωτικό προσανατολισμό στη δουλιά που δεν ανεβάζει το επίπεδο και την ωριμότητα των μελών του Κόμματος. Αυτό σημαίνει, ένας σχεδιασμός στο επίπεδο της Αχτιδικής Επιτροπής, που παίρνει υπόψη τα προβλήματα, τις δυσκολίες, την προηγούμενη πείρα, θέλει πολλή δουλιά. Η Αχτιδική Επιτροπή πρέπει να έχει ένα βαθύ, ολοκληρωμένο, πολιτικό, ιδεολογικό, οργανωτικό μαζικό σχεδιασμό. Γιατί στο κάτω κάτω δεν είναι και όλες οι συγκυρίες ευνοϊκές, θα υπάρχουν και τα σκαμπανεβάσματα και οι δυσκολίες. Δε δουλεύουμε μόνοι μας.

Το Κόμμα έδωσε μάχη σε ορισμένα ζητήματα και επέμεινε σε αυτή τη μάχη που έδωσε κάποια αποτελέσματα, πέρναγε δηλαδή τη γραμμή της αντίθεσης, της αντεπίθεσης, της σύγκρουσης και ρήξης. Και στο γενικότερο επίπεδο και μέσα στους αγώνες αυτό βοήθησε. Αυτή η σταθερότητα του Κόμματος τα τελευταία χρόνια πρέπει να κατακτηθεί στο επίπεδο της Αχτιδικής Επιτροπής.

Ας σκεφτούμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην επόμενη εκλογική μάχη. Θα μπει σε δοκιμασία η εναλλακτική κυβερνητική λύση. Ο κόσμος που μας ψήφισε, αυτός ο κόσμος που είναι πιο πέρα, θα σκέφτεται μέσα του, την επόμενη μάχη, να δώσει μια κυβερνητική λύση, γιατί είναι οξυμένα τα προβλήματα. Και όσο πιο πολύ οξύνονται τα προβλήματα, τόσο θα έχει την ανάγκη της λύσης. Νομίζω ότι αυτή η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουμε πιο ουσιαστικά ζητήματα μέσα στο λαό. Γιατί ο κόσμος έτσι κι αλλιώς θα ανοίξει συζήτηση, θα ξεκινήσει ιδεολογική διαπάλη γύρω από την εκλογική μάχη. Και είναι μια ευκαιρία να ανοίξουμε αυτά τα γενικότερα θέματα. Αναδιαρθρώσεις, "νέα τάξη πραγμάτων", ο χαρακτήρας της πάλης, ότι δίχως γενικότερες αλλαγές και από τα πάνω και από τα κάτω δεν πρόκειται να λυθούν ζητήματα κλπ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμάμε σε κάθε χώρο τα επιμέρους ζητήματα ή τις όποιες δυνατότητες πίεσης. Είναι μεγάλη ευκαιρία και πιστεύω ότι μπορούμε με βάση τις κατευθύνσεις της ΚΕ να αξιοποιήσουμε την εκλογική μάχη για βαθύτερη δουλιά μέσα στον κόσμο. Πρέπει να τη δώσουμε σωστά αυτή τη μάχη, με ιδεολογική και πολιτική προετοιμασία των δυνάμεών μας. Υπάρχει κόσμος να συσπειρωθεί δίπλα μας, και σε αυτό που λέμε, ότι ΚΚΕ ισχυρό δύναμη για το λαό, υπάρχει κόσμος που το κατανοεί και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, και γι' αυτό έκαναν αυτήν την επιλογή και ήρθαν στο Κόμμα μας και δεν πήγαν στ' άλλα κόμματα. Αν αυτό το πράγμα το δουλέψουμε καλά, μετά τη νέα εκλογική μάχη θα υπάρχουν κάποια περισσότερα στοιχεία γύρω από το μέτωπο. Από κει λοιπόν πρέπει να αρχίσουμε, τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην επόμενη μάχη, όχι σαν εκλογικίστικη διαδικασία, αλλά σαν ιδεολογικοπολιτικό πρόβλημα, που μπορούμε να το υπερπηδήσουμε με όρους κινήματος, σαφώς και ουσιαστικής συσπείρωσης δυνάμεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ