Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Παπατζήδες» !

Οι του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκαν ότι ενοχλήθηκαν από το «θεσμικό ατόπημα» της ΝΔ κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος και ως εκ τούτου κατέθεσαν πρόταση... μομφής.

*

Αλήθεια, τόσο παθιασμένοι που είναι εκεί στο ΠΑΣΟΚ με την «ανεμπόδιστη λειτουργία των θεσμών», πώς και δεν τους έχει έρθει καμιά συμφόρηση τόσα χρόνια που (μαζί με τη ΝΔ) ψηφίζουν κατά μέσο όρο περί τις 300 (!) τροπολογίες το χρόνο;

Πώς και αντέξανε - με τέτοιο σεβασμό έναντι των «θεσμών» - στα 20 χρόνια που κυβερνήσανε, να έχουν περάσει περίπου 6.000 (!) τροπολογίες, με τις περισσότερες να είναι αμφιβόλου συνταγματικής νομιμότητας, τροπολογίες άσχετες από το εκάστοτε αντικείμενο της συζήτησης, που πέρασαν στα μουλωχτά, στη ζούλα, μέσα στη νύχτα!

Πώς και έχουν αντέξει, τόσα χρόνια που κυβέρνησαν - και τόσο πολύ που σέβονται το Σύνταγμα - να έχουν κάνει κουρέλι το Σύνταγμα, είτε όταν έδιναν άδεια να περνάνε τα ΝΑΤΟικά τανκς από την επικράτεια της χώρας, είτε όταν επέτρεπαν στους διαπλεκόμενους καναλάρχες να κάνουν σκουπίδι το Σύνταγμα και τα όσα προβλέπει για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, είτε όταν έδιναν άδεια στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών να ιδρύονται σαν μανιτάρια, με τη μορφή εμπορικών επιχειρήσεων, για να παρακάμπτουν το Σύνταγμα.

*

Το ΠΑΣΟΚ (ομοίως με τη ΝΔ) έχει γραμμένους τους «θεσμούς» εκεί που κάθε φορά το συμφέρει και ενδεχομένως εκεί ακριβώς που αξίζει στους «θεσμούς» της δικομματικής δημαγωγίας.

*

Ακόμα λοιπόν κι αν δεν ήταν τόσο εξόφθαλμα υποκριτές, είναι ο «βίος και πολιτεία» τους που πιστοποιεί ότι ο χτεσινός τους φαρισαϊσμός δεν αποβλέπει φυσικά στην προστασία των «θεσμών». Αποβλέπει σε μια προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να στρίψει διά της «πρότασης μομφής».

Ο λόγος: Το ΠΑΣΟΚ έσπασε τα μούτρα του στο άρθρο 16. Η αντιλαϊκή του σύμπλευση με τη ΝΔ στο φλέγον ζήτημα της Παιδείας, καταδείχτηκε μεγαλοπρεπώς. Εκείνο που με τη «φωτοβολίδα» τους πασχίζουν πια να περισώσουν είναι το μόνο που τους έχει απομείνει: Η εικόνα τους. Ετσι, αντί να σηκώσουν το δαχτυλάκι τους για να ψηφίσουν μαζί με τη ΝΔ κατά του άρθρου 16, επέλεξαν να σηκώσουν το δαχτυλάκι τους για να κρυφτούν από πίσω του!

*

Το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγε από τη διαδικασία Αναθεώρησης γιατί ήθελε να καταθέσει πρόταση μομφής. Κατέθεσε πρόταση μομφής γιατί ήθελε να δραπετεύσει από τη διαδικασία Αναθεώρησης. Το ΠΑΣΟΚ δε θέλει εκλογές. Αυτό που θέλει είναι να μην πάει σε εκλογές με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή να έχουν ψηφίσει χεράκι - χεράκι κατά του άρθρου 16. Το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να λειτουργήσει σαν «ελεγκτής» της ΝΔ. Θέλει να λειτουργήσει ως κοινός «παπατζής» εις βάρος της νοημοσύνης του λαού. Η κίνησή του δεν έχει χαρακτήρα πολιτικού «ματ» εναντίον της κυβέρνησης. Εχει χαρακτήρα πολιτικής «κομπίνας» με στόχο τη λαϊκή εξαπάτηση.

Γι' αυτό ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να ψηφίσει χεράκι - χεράκι με τον κ. Καραμανλή, αλλά μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα πότε αυτές θα γίνουν. Το είπε, άλλωστε, ο ίδιος χτες: «Διατηρούμε - δήλωσε - στο ακέραιο τις προτάσεις μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος»! Διατηρούν ακέραιες, δηλαδή, τις ταυτόσημες με της ΝΔ θέσεις τους...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ