Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς πάρθηκε η απόφαση στο ΠΑΣΟΚ

Η απόφαση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη, με τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου, του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκη, του εκπροσώπου Τύπου Π. Ευθυμίου, της υπεύθυνης του προγράμματος Α. Διαμαντοπούλου, του Ευαγ. Βενιζέλου και του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Π. Γερουλάνου.

Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφαση χτες το πρωί στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού και Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, και σύσσωμα συμφωνήθηκε ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρησιμοποιώντας όσα διαδραματίστηκαν στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος, κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση ή όχι του άρθρου 24 για τα δάση, θα προχωρήσουν στην πρόταση μομφής, βάσει του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής, την οποία και υπέγραψαν τελικά 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στη σύσκεψη που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε βασικοί εισηγητές να είναι ο Ευγ. Βενιζέλος και η Α. Διαμαντοπούλου, μια απόφαση που προκάλεσε - κατά αξιόπιστες πηγές - την αντίδραση του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος ύστερα από παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου επιλέχθηκε τελικά σαν δεύτερος εισηγητής, μια απόφαση που - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - προκάλεσε την έκρηξη της Α. Διαμαντοπούλου.

Συγχρόνως, όπως σχολίαζαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η απόφαση τελικά του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε πρόταση μομφής έγινε ύστερα από προτροπή του Ευαγ. Βενιζέλου και δείχνει ότι ο βουλευτής έπεισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει τη δική του αρχική θέση, να μετατεθεί δηλαδή η αναθεώρηση του άρθρου 16 στην επόμενη Βουλή, στην οποία θα χρειαζόταν 180 ψήφους για να επικυρωθεί. Μια θέση που έτσι και αλλιώς δεν εμποδίζει το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις επόμενες εκλογές να ψηφίσει την αναθεώρησή του. Επίσης στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν χτες στη Βουλή ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος μετά τις τελευταίες εξελίξεις μπήκε πλέον και επίσημα στη «νούμερο δυο θέση» στην ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ