Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκησε το ... κίνημα λέει ο Αλαβάνος

Μια κίνηση αποπροσανατολισμού και κατ' επέκταση υπονόμευσης των αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και όσων αναμένεται να ξεσπάσουν, όπως αυτή της κατάθεσης από το ΠΑΣΟΚ χτες πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης, ερμηνεύτηκε από τον Αλ. Αλαβάνο σαν... νίκη του κινήματος για δημόσια και δωρεάν Παιδεία! Παρότι μια τέτοια κίνηση διαμορφώνει αντικειμενικά προεκλογικό σκηνικό, το οποίο κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι για συσπείρωση δυνάμεων, ανάπτυξη αγώνων και κλιμάκωσή τους.

Στη σχετική δήλωση που έκανε χτες, απηύθυνε χαιρετισμό στη «μεγάλη δύναμη των φοιτητών» και «της ΠΟΣΔΕΠ», καθώς όπως ισχυρίστηκε: «Η πρόταση δυσπιστίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημαίνει ότι το Εκπαιδευτικό Κίνημα έσπασε τη δικομματική συναίνεση να περάσει με 180 ψήφους η αναθεώρηση του άρθρου 16, από την πρώτη ψηφοφορία»! Γνωρίζει βέβαια ο Αλ. Αλαβάνος, αλλά το προσπερνά αδιάφορα, πως άλλο είναι το κύριο πεδίο έκφρασης της δικομματικής συναίνεσης: η διακηρυγμένη πρόθεση και των δύο να ξεμπερδεύουν με το άρθρο 16. Αν αυτό θα γίνει στην πρώτη ή στη δεύτερη ψηφοφορία, είναι το λιγότερο.

Κι ακριβώς επειδή το γνωρίζει, κάπου προς το τέλος της δήλωσής του πρόσθεσε ώστε να είναι καλυμμένος: «Η δικομματική, όμως, συναίνεση για μια μετεκλογική ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια παραμένει».

«Τσιμπημένος» απ' τον οίστρο της υπερβολής, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ακόμα: «Το είχαμε πει: Το κίνημα του άρθρου 16, το κίνημα της γενιάς του άρθρου 16 θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Και τις καθορίζει». Αρέσκεται ο Αλ. Αλαβάνος να εστιάζει στο άρθρο 16. Βρίσκεται πίσω απ' το κίνημα. Γιατί αυτό στην ατζέντα των διεκδικήσεών του έχει εγγράψει κι άλλα σπουδαία, που ο Αλ. Αλαβάνος αγνοεί, όπως δημόσια, δωρεάν Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες, Παιδεία στην υπηρεσία του λαού κι όχι των επιχειρήσεων κλπ.

Για τον ΣΥΝ όμως «η υπεράσπιση του άρθρου 16 αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα των επόμενων εκλογών», γι' αυτό κατά δήλωση του προέδρου του «ο αγώνας συνεχίζεται» και αφού ήρθε η πρώτη νίκη «θα έρθει και η πλήρης νίκη». Δεν ξέρουμε βέβαια τι γνώμη έχουν επ' αυτού τα στελέχη του ΣΥΝ στα Πανεπιστήμια που διαπρέπουν σε ρόλο υπασπιστή της προωθούμενης από την κυβέρνηση μεταρρύθμισης, που στην προμετωπίδα της έχει την κατάργηση του άρθρου 16.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ