Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Μομφή και στους δύο

Eurokinissi

H θέση μας είναι μομφή και στους δύο και αυτή η θέση δεν είναι τακτική ίσων αποστάσεων, τόνισε στην παρέμβασή της η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, σχολιάζοντας την προβοκατόρικη άποψη που ανέπτυξε λίγο πριν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παπαϊωάννου, ότι «η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ τηρεί πολιτική των ίσων αποστάσεων, που θα οδηγήσει σε λογικές συρρίκνωσης»!

Η βουλευτής, απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησαν την πρόταση μομφής, είπε ότι έπρεπε να διαλέξουν το πρώτο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς που ήταν του Τελώνη και του Φαρισαίου, αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι ίδιοι ακριβώς. Εκ του ασφαλούς, τόνισε, έρχεστε με συγκεκριμένο συσχετισμό δύναμης να μιλήσετε για ταξικές θέσεις της ΝΔ οι οποίες όμως δε διαφέρουν κατ' ελάχιστον από τις δικές σας, «παρά μόνο στον τρόπο με τον οποίο τροχιοδρομεί ο γκρουπιέρης στο καζίνο των συμφερόντων την τράπουλα! Αυτή είναι η μόνη σας ουσιαστική διαφωνία. Ποιος θα είναι ο γκρουπιέρης και θα μοιράζει»!

Δεν μπορείτε, είπε απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να ανακαλύψετε αριστεροσύνη και ταξικότητα με την πρόταση δυσπιστίας και ο μόνος λόγος που το κάνατε είναι γιατί «δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την πίεση από τη νεολαία στο άρθρο 16».

Η Λ. Κανέλλη παραστατικά περιέγραψε το τι επιδιώκει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ: «Τα σταφύλια της εσωκομματικής ΠΑΣΟΚικής οργής έρχεστε να τα πατήσετε εδώ μέσα επί τρεις μέρες, για να μπορεί μετά η ΝΔ να πίνει το κρασάκι που της φτιάξατε υπέρ των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων».

Εμείς, είπε, καλούμε τον ελληνικό λαό να καταλάβει ότι με αυτή τη συζήτηση έτσι όπως «την ανοίξατε, την ανοίξατε για να μπορείτε "αβρόχοις ποσί" με το μικρότερο εσωκομματικό κόστος να συμφωνείτε με τη ΝΔ και στο άρθρο 16 και στο άρθρο 24 και στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και σε όλα. Δεν μπορείτε να φέρετε σε πέρας μια διαφορετική πολιτική, γι' αυτό ψάχνετε να βρείτε επιθέσεις απέναντι στο ΚΚΕ, το οποίο είχε, έχει και θα έχει διαφορετική πολιτική και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ