Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Γίνεται χαμός; ΚΚΕ εσύ...

Του ΣΤΑΘΗ από την «Ελευθεροτυπία»
Του ΣΤΑΘΗ από την «Ελευθεροτυπία»
Βρε παιδί μου, άμα λειτουργούν οι θεσμοί!

Θριαμβεύει η δημοκρατία!

Χαράς πανηγύρια: Το ΠΑΣΟΚ επιτέλους παίζει το ρόλο του, τόσο που στον ΣΥΝ μιλούν ανοιχτά για τη δικαίωση της γραμμής που χάραξε η ΑΡ.ΣΗ. (οι «αριστεροί», ντε, του ΣΥΝ, που προχτές τους χειροκρόταγε η Γιαννάκου...)

Θα πεις, βέβαια, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα πώς να μη χωρά ως και η Γιαννάκου στη συμμαχία των προθύμων;

Αρκεί να σταματήσουν αυτά τα παλιόπαιδα να διαδηλώνουν. Αρκεί να πιστέψουν οι γονείς πως τα παιδιά δεν είναι μόνα στο δάσος με το λύκο. Μπορεί να πληρώνουν κάτι παραπάνω για φροντιστήρια και πτυχία χωρίς αντίκρισμα, αλλά το κέρδος υψηλό: Η καπιταλιστική δημοκρατία λειτουργεί. Η καταρράκωση των θεσμών δεν πέρασε. Η χώρα θα μπορέσει περήφανα και πάλι να πει το νέο «ευχαριστώ» στους συμμάχους, χωρίς να ταλανίζεται από εσωτερικές έριδες. Ολοι ενωμένοι! Οπως παλιά, όπως πάντα: Στον ύψιστο στόχο: την υπεράσπιση των αξιών: Αδέρφια στο μοίρασμα της εκλογικής πίτας. Ισότιμοι στη μοιρασιά της εξουσίας. Δίκαιοι στο πετσόκομμα των αποκάτω.

Και πάνω απ' όλα το κύρος του σιδερόφραχτου ναού. Αρκεί να μένουν απέξω οι θορυβούντες και, κυρίως, να μην αποκαλύπτονται οι ψευδαισθήσεις που αντιπροσωπεύει.

Πάρ' το αλλιώς: Ολο αυτό το παιχνίδι είχε κι έχει έναν κοινό παρονομαστή: Ποδηγέτηση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Κάθε που το καζάνι βράζει, ανοίγουν τη βαλβίδα της εκτόνωσης και σε καλούν σα να μην υπάρχει χτες και σήμερα να τους ακολουθήσεις μπροστά! Στην ακόμα πιο βαθιά βαρβαρότητα!

Που σημαίνει: Οταν σε φτύνουν, εσύ δεν μπορείς να μιλάς για αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Χειραφέτηση λέγεται εκείνη η κατάσταση που όσες κωλοτούμπες κι αν κάνουν αυτοί στο ναό τους, εσύ, εκεί, στο δρόμο σου...

Εκλογές; Οσες θέλουν! Μπορείς να ενισχύεις κάθε μέρα τη δύναμή σου; Μπορείς να φέρεις τα πράγματα έτσι που οι αστοί να ακούνε ΚΚΕ και να τρέχουν να κρυφτούν;

Αλλιώς, κλαίγε... για παιδιά που τα φιμώνουν, εκεί που ήταν άλλοτε το βασίλειό τους.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ