Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»
Ο υπουργός Αμυνας επιβεβαιώνει την απαξίωση
  • Απάντηση σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ
  • Ανακοίνωση της ΚΟΒ ΕΑΣ Ελευσίνας του ΚΚΕ

Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ε. Μεϊμαράκης, σε Ερώτηση που πρόσφατα είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Βέρα Νικολαΐδου, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) και την πολιτική απαξίωσής της που ασκείται από την κυβέρνηση, εντείνει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες των εργαζομένων στην εταιρεία.

Η ΚΟΒ «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» Ελευσίνας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την απάντηση του υπουργού Αμυνας, αφού καταγγέλλει «τη συνεχιζόμενη απαξίωση των ΕΑΣ ΑΒΕΕ, με τη μη ανάθεση παραγγελιών και το άνοιγμα σεναρίων για "αξιοποίηση" της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας» και το γεγονός ότι συγκεκριμένες μεγάλες παραγγελίες, που αποτελούν το μέλλον της εταιρείας, παραμένουν στα συρτάρια του υπουργείου, τονίζει ότι ο υπουργός Αμυνας με την απάντησή του «επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ανησυχία μας για την κατάσταση της εταιρείας. Οι παραγγελίες που έδωσε 3 χρόνια τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ασήμαντες και δε φτάνουν να καλυφθεί ούτε το 30% της μισθοδοσίας, που είναι 80 εκατ. ευρώ ετησίως».

Η ΚΟΒ ΕΑΣ Ελευσίνας σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού σημείο προς σημείο επισημαίνει: Ο υπουργός με απόλυτη ειλικρίνεια ομολογεί ότι ο σχεδιασμός και η προμήθεια των εξοπλισμών δε γίνεται με βάση τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας, αλλά με βάση τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του NATO και των Αμερικανών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του τυφεκίου των 5,56 mm, που θα έδινε δουλιά στο Αίγιο για μια δεκαετία, όπου ο υπουργός Αμυνας δεν απαντάει επικαλούμενος τους εξελιγμένους τύπους φορητού οπλισμού που χρησιμοποιούν οι «συμμαχικοί στρατοί».

Για το πυρομαχικ;o των 120 mm αρμάτων, ο υπουργός αναφέρει ότι τα ΕΑΣ συμμετέχουν ως υποκατασκευαστής με ΕΠΑ 53%. Ωστόσο, ο υπουργός δε λέει πότε υπογράφτηκε η σύμβαση, ποιος είναι ο κατασκευαστής και σε ποιο εργοστάσιο των ΕΑΣ παράγεται το 120 mm, καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει ούτε δείγμα του πυρομαχικού. Για τα βομβιδιοφόρα των 155 mm που θα έδιναν δουλιά για χρόνια σε Ελευσίνα και Υμηττό απέφυγε να απαντήσει. Είναι γνωστά άλλωστε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που στόχο έχουν να μη δοθεί η παραγγελία στα ΕΑΣ και μέσω μεσαζόντων να οδηγηθεί στο εξωτερικό. Οσο για την «αξιοποίηση» των ακινήτων της εταιρείας, ο υπουργός επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που υπάρχουν αναφέροντας ότι όπου υπάρχουν παραγωγικές δραστηριότητες ...προς το παρόν δε θα αξιοποιηθούν.

«Η συνεχιζόμενη απαξίωση της εταιρείας, δεκαετίες τώρα - σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΒ ΕΑΣ Ελευσίνας - είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που εφάρμοσαν το ΠΑΣΟΚ και σήμερα η ΝΔ. Το ίδιο ισχύει και για τα γενικότερα προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας, της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και Υγείας, της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών». Και καταλήγει με το κάλεσμα: «Αν ανησυχείς για την κατάσταση αυτή ήρθε η ώρα να γυρίσεις την πλάτη σου στα δύο μεγάλα κόμματα και τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις που στηρίζουν την πολιτική τους. Στήριξε το ΚΚΕ, πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για μια άλλη πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο για σένα και τα παιδιά σου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ