Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ερωτηματολόγια υποταγής

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ερευνα πραγματοποιεί η διοίκηση του ΟΤΕ, μέσω της εταιρείας MRB, στους εργαζόμενους του Οργανισμού. Τους μοιράζει ερωτηματολόγια με τη μορφή προτάσεων -πάνω από 50 τον αριθμό- και τους καλεί να τις αξιολογήσουν επιλέγοντας μεταξύ προκαθορισμένων απαντήσεων του τύπου: «Σχεδόν πάντα», «Μερικές φορές ισχύει/δεν ισχύει», «Δεν ισχύει ποτέ» κλπ. Το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου αποκαλύπτει την πρόθεση της διοίκησης να καλλιεργήσει κλίμα ταξικής συνεργασίας, ότι εργοδοσία και εργαζόμενοι είναι μια οικογένεια. Γιατί τι άλλο θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν προτάσεις όπως: «Αισθάνομαι περήφανος όταν βλέπω όλα όσα έχει επιτύχει ο ΟΤΕ», «Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο και το έργο που συνεισφέρει ο ΟΤΕ στο κοινωνικό σύνολο», «Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται από τον ΟΤΕ να έχουν ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής», «Εχω προσωπικό συναισθηματικό δέσιμο με τον ΟΤΕ», «Είμαι υπερήφανος που δουλεύω στον ΟΤΕ» κλπ.

Αφού η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεπάστρεψε τα δικαιώματα των εργαζομένων, τώρα η διοίκηση του ΟΤΕ θέλει να λένε κι ευχαριστώ που θα τους ξεζουμίζει ακόμα περισσότερο!

Απέναντι σε αυτή την ενέργεια, η Ομοσπονδία με πρωτοβουλία των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων πήρε απόφαση και καλεί τους εργαζόμενους να μη συμπληρώσει κανείς τα ερωτηματολόγια της δουλοπρέπειας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ