Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δασοκτόνες μεθοδεύσεις

Και το ΓΕΩΤΕΕ - έστω και με καθυστέρηση - με ανακοίνωσή του τοποθετείται κατά του έργου «Οριοθέτηση Δασών και Δασικών Εκτάσεων», που δρομολογεί με αντιεπιστημονικές μεθοδεύσεις η «Κτηματολόγιο ΑΕ».

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές βδομάδες ο «Ρ» είχε αποκαλύψει - και με σχετικά ντοκουμέντα - την αντιεπιστημονικότητα της μεθόδου αυτής, με βάση την οποία υπάρχει κίνδυνος τεράστιων αποκλίσεων και άρα αποχαρακτηρισμού έως και του 30% του δημόσιου δασικού πλούτου της χώρας και παράδοσής του στην εμπορευματοποίηση και οικοπεδοποίηση από το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΓΕΩΤΕΕ, όπως και οι δασολόγοι, προτείνουν να ξεκινήσει αμέσως η κατάρτιση του δασικού κτηματολογίου με επιστημονικό τρόπο, ενώ προτείνουν και εναλλακτικές λύσεις - την αλλαγή του φυσικού αντικειμένου του έργου - για να μην πεταχτούν στο βρόντο τα κονδύλια που διαχειρίζεται η «Κτηματολόγιο ΑΕ» για την οριοθέτηση των δασών.

Αλήθεια - μετά τις εξελίξεις αυτές - ποια είναι τελικά η θέση του ΥΠΕΧΩΔΕ που εποπτεύει την «Κτηματολόγιο ΑΕ»; Θα προχωρήσει στις δασοκτόνες μεθοδεύσεις ή όχι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ