Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Να τζογάρονται με ... προστασία τα αποθεματικά

Πίσω από την ανταλλαγή κατηγοριών, την αναζήτηση προσωπικών ευθυνών και τον ισχυρισμό ότι επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν «κρυφά ομόλογα», επιχείρησαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κρύψουν ότι το σκάνδαλο με τα αποθεματικά των ταμείων, είναι αποτέλεσμα της κοινής πολιτικής τους με τη ΝΔ.

Εξυπηρετώντας ακριβώς αυτή τη στρατηγική, η Β. Παπανδρέου και η Μ. Δαμανάκη, σε συνέντευξη που έδωσαν χτες... επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για «διαχειριστικά» θέματα και θέματα «διαφάνειας», με αφορμή την υπόθεση της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», αλλά παράλληλα έσπευσαν να υπερασπιστούν την πολιτική της εισαγωγής των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο. Τόσο η Μ. Δαμανάκη όσο και η Β. Παπανδρέου κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «ανοχή» και ότι μέσω «κομματικών στελεχών που έχει διορίσει, έχει συμβάλει στη δημιουργία κλίκας ανθρώπων που νέμονται το δημόσιο χρήμα», αλλά την ίδια στιγμή υπογράμμισαν: «Θέλουμε κι εμείς τα ταμεία να είναι σε θέση να ανταποκριθούν για τις σύνθετες ανάγκες που υπάρχουν εξ αιτίας των σύνθετων προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά»...

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι ένα «βελτιωμένο θεσμικό πλαίσιο», θα επιτρέψει την καλύτερη «διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων», στήριξαν την πολιτική της παραπέρα παράδοσης των χρημάτων του ελληνικού λαού στα χέρια των επιχειρηματιών και των χρηματιστών, όπως ισχυρίστηκαν, όμως με ...«ασφάλεια».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην επιχειρηματολογία τους και επιχειρώντας να συγκαλύψουν τις πολιτικές ευθύνες του δικομματισμού - για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων - ανέφεραν ότι τα τρία τελευταία χρόνια «δεν έχει λειτουργήσει η αρμόδια επιτροπή» που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη των επενδύσεων των Ταμείων καθώς και ότι «δεν έχει βελτιωθεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο».

Συγχρόνως, η Β. Παπανδρέου, ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εξέδιδε δάνεια και ομόλογα και έπαιρναν χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά όπως υποστήριξε δεν «υπήρχαν κρυφά ομόλογα» και κατηγόρησε τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγ. Αντώναρο πως «ψεύδεται ότι υποστηρίζει το αντίθετο».

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να εξεταστούν όλες οι υποθέσεις των ομολόγων από το 1998 μέχρι και σήμερα, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα αγωνιώδες παιγνίδι συγκάλυψης, συμψηφισμού και κουκουλώματος της υπόθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ